Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 травня 2020, 13:40

Китай уже витратив на підтримку економіки $826 мільярдів. Як підтримують бізнес

Центробанк Китаю вживає додаткових заходів для підтримки бізнесу, який намагається впоратися з наслідками пандемії коронавірусу. Про це заявив глава банку, передає Інтерфакс-Україна.

Центробанк Китаю вживає додаткових заходів для підтримки бізнесу, який намагається впоратися з наслідками пандемії коронавірусу.
Фото: en.kabar.kg

Як влада допомагає бізнесу

Пекін направив на заходи підтримки економіки в цілому близько 5,9 трлн юанів ($826,7 млрд) за рахунок вливань у фінансову систему і стимулювання видачі банками дешевих кредитів.

Центробанк надасть малому бізнесу відстрочку платежів по кредитах, розширить систему держгарантій за позиками, а також допоможе невеликим компаніям з випуском облігацій.

Читайте також: Китай вводить оплату праці в національній криптовалюті

За його словами, китайські банки пролонгували кредити малому бізнесу на суму понад 1,2 трлн юанів.

Раніше повідомлялося

  • Обсяг ВВП Китаю в першому кварталі 2020 року впав вперше більш ніж за 40 років на тлі кризи, викликаної коронавірусом, — на 6,8% в річному вираженні.
  • Минулого тижня прем'єр Держради КНР Лі Кецян заявив, що влада країни не буде встановлювати цільовий показник для темпів зростання ВВП на 2020 рік через наслідки епідемії для економіки країни.

Коментарі - 2

+
+23
Heiter75
Heiter75
26 травня 2020, 13:44
#
Для Украины такие цифры - это даже не фантастика, а совсем уж полное фэнтэзи))
+
+10
bonv
bonv
26 травня 2020, 14:05
#
У зелі інша «підтримка»:
Голова виконавчого комітету Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі заявив, що закон про боротьбу із ухиленням від сплати податків (законопроєкт 1210) «потрібно терміново міняти».
Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».
За його словами, закон значно збільшує повноваження податкових органів і ускладнює адміністрування податків.
«Податкова отримала право закручувати гайки, презумпція провини перекладається на платника податків, тому що треба доводити щось Податковій», - заявив він.
Саакашвілі додав, що президент Зеленський не хотів підписувати цей закон, але ухвалення закону було однією з попередніх умов укладення нової угоди з МВФ. КЛОУНИ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися