Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2020, 17:18

Правоохоронці виявили сайт, який збирав персональні дані українців (фото)

Правоохоронці викрили жителя Київської області, який через сайт збирав, а після поширював персональні дані громадян України. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Правоохоронці викрили жителя Київської області, який через сайт збирав, а після поширював персональні дані громадян України.
Фото: gp.gov.ua

Під час обшуку вилучена комп'ютерна техніка та база персональних даних.

Як працював ресурс

«У ході досудового розслідування встановлено, що громадянин організував діяльність веб-ресурсу, через який здійснював поширення персональних даних громадян України. Для цього він створив відповідну форму, в якій відвідувачі ресурсу реєструвалися з метою отримання інформації. Після цього розробник сайту несанкціоновано отримував доступ до персональних даних користувачів», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: 13 шахрайських схем, які дозволили вкрасти у українців 362 мільйона

Підозрюваному загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо

Раніше повідомлялося, що в Telegram з'явився бот, який володіє великий базою персональних даних, зокрема водіїв. Пізніше в МВС повідомили, що заблокували ресурс, який їх розповсюджував.

Перед цим, в месенджері Telegram з'явилося два бота, які шукають персональні дані українських користувачів за номером телефону за гроші. Повідомлялося, що боти, імовірно, беруть дані з вкраденої бази клієнтів Приватбанку. У банку говорять, що це неможливо.

Читайте також: В Приватбанку спростували інформацію про «злив» даних клієнтів Telegram-ботам

Затяжний карантин змусив компанії переходити на віддалену роботу, а громадян — активно освоювати онлайн-сервіси. Це створило благодатний грунт для процвітання шахрайства. Раніше «Мінфін» розповідав про ризики і заходи безпеки.

Коментарі - 5

+
+114
Італій .
Італій .
23 травня 2020, 17:46
#
Как обычно у полиции: громкий заголовок, а из текста нифига не понятно.
+
+27
allexpl
allexpl
23 травня 2020, 18:29
#
Те розовые наручники надеть на подозреваемого собираются?)))
+
0
SergValin
SergValin
23 травня 2020, 20:07
#
Дааа? А я знаю ещё один такой сайт. Уже много лет успешно существует.
+
+15
R S
R S
24 травня 2020, 22:18
#
Дайте ссылку.
+
0
SergValin
SergValin
25 травня 2020, 14:09
#
Myrotvorets.center
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися