Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2020, 16:20

Через коронавірус НБУ змінить стратегію розвитку фінсектора-2025

Національний банк, враховуючи вплив пандемії коронавірусу на ключові показники, вирішив змінити стратегію розвитку фінансового сектору-2025. Про це повідомляє пресслужба НБУ у фейсбуці.

Національний банк, враховуючи вплив пандемії коронавірусу на ключові показники, вирішив змінити стратегію розвитку фінансового сектору-2025.
Фото: thebabel.com.ua

Наголошується, що минулого тижня представники Нацбанку зустрілися у Zoom з представниками Мінекономіки, Мінцифри, фінансовими регуляторами та представниками страхового бізнесу і фінтех-компаній.

«Обговорили хід виконання Стратегії, вплив коронавірусу на ключові показники, а також нові проекти. Думаємо, як дати поштовх розвитку фінансового ринку та економіки», — йдеться в повідомленні.

Що хочуть змінити

За результатами зустрічі, зокрема, вирішили, що ринок страхування життя має отримати більше стимулів для розвитку.

«Зокрема, слід розглянути можливість передати страховикам функції, які зараз виконує Фонд соціального страхування. Це дозволить зберегти гарантії для працівників і одночасно поліпшити якість надання їм послуг. Але і нагляд за страховиками слід поліпшити», — пояснили в Нацбанку.

Читайте також: Стратегія розвитку фінсектора в цифрах. Яких показників планує досягти НБУ

«Кібербезпека — актуально. Необхідно приділити цьому питанню більше уваги у Стратегії. Національний банк готовий очолити цей напрямок і працювати над впровадженням міжнародних стандартів кібербезпеки у фінансовому секторі. Звичайно, в діалозі з фінтех-компаніями.

Роботу над посиленням цифрової грамотності населення також треба врахувати в Стратегії і передбачити там нові проекти.

Нацбанк пропонує скоординувати дії державних органів при виконанні Стратегії таким чином, щоб максимально наблизити український ринок фінансових послуг до отримання статусу внутрішнього ринку ЄС.

Також у НБУ вважають, що треба попрацювати над розвитком широкосмугового доступу до інтернету для населення.

Читайте також: Стратегію розвитку фінсектору України до 2025 року затверджено. Що це означає

»Відкриті державні реєстри — це одне з безумовних досягнень останніх років. Їх треба розвивати і надалі. У Стратегії слід врахувати амбітну мету полегшити доступ до всіх реєстрів фінансового ринку, зокрема запровадивши обмін інформацією через API", — додали в регуляторі.

Всі напрацювання НБУ надсилає на розгляд комітету з фінансового розвитку при Раді з фінансової стабільності, який затвердить їх і тоді офіційно додасть в Стратегію-2025.

Мета Стратегії

Метою Стратегії є забезпечення подальшого реформування і розвитку фінансового сектора України у відповідності з провідними міжнародними практиками та імплементація заходів, передбачених Угодою про асоціацію між Україною і ЄС та іншими міжнародними зобов'язаннями України.

Нагадаємо

16 січня Нацбанк, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Мінфін і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердили Стратегію розвитку фінансового сектору україни України до 2025 року

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися