Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2020, 13:40

Інвестиції в нерухомість: що потрібно знати, щоб заробити до 80%

Сьогодні інвестиції в нерухомість — один із найвигідніших і найпопулярніших способів заробітку. Але коли краще робити вкладення, які нюанси слід враховувати, як правильно підібрати квартиру для інвестування, щоб отримати максимальну вигоду? Розповідаємо на конкретному прикладі, на що слід звертати увагу, якщо ви вирішили інвестувати свої гроші в нерухомість.

Для початку, підшуковуючи об’єкт для інвестування, необхідно насамперед враховувати його ліквідність. Це головний фактор, який сприяє подальшому успішному перепродажу.

На ліквідність житлового комплексу впливає

  • Надійність забудовника: необхідно перевірити, як багато комплексів здала будівельна компанія, у якому темпі вона зводить об'єкти і чи не було скандалів з уведенням ЖК в експлуатацію.
  • З огляду на сьогоднішню ситуацію з епідемією коронавірусу й посиленням через це попиту на заміське житло, важливим є вибір локації житлового комплексу: найбільш вдалим буде варіант із ЖК, який знаходиться за містом біля лісу, парку, водойм.
  • У тренді також залишаються житлові комплекси з розвиненою і продуманою інфраструктурою типу «місто в місті».
  • Що стосується самого житла, то в ідеалі це має бути квартира з сучасним плануванням з терасою. Найбільш ліквідними вважають однокімнатні квартири площею 40-45 м2 та двокімнатні — 60-75 м2.

Прикладом такого комплексу в ближньому передмісті Києва, що відповідає зазначеним вище вимогам і показує високий рівень ліквідності, сьогодні може слугувати ЖК бізнес-класу «Crystal Avenue». Забудовник — компанія «НоваБудова», що має понад 15 років досвіду в будівництві житлових комплексів у передмісті Києва й у Львові. Цей проєкт, розташований на Петропавлівській Борщагівці в 300 метрах до Києва, в 7 хвилинах до метро «Житомирська», має високий інтерес із боку інвесторів завдяки розташуванню, розвиненій інфраструктурі, якості будівництва й іншим перевагам.

Етапи інвестування в нерухомість

  1. Ідеальний варіант — придбати квартиру на початковому етапі будівництва. Різниця між купівлею квартири на стадії котловану і перепродажем уже готового житла після введення будинку в експлуатацію може становити в середньому до 50%. А якщо продати нерухомість на етапі завершення комплексу, прибуток може досягати 80-100%.
  2. Менш ризикована інвестиція — на пізніх етапах будівництва, але й такий варіант дозволяє отримати прибуток у розмірі до 30%. У цьому випадку залишається дочекатися здачі будинку, продати квартиру й отримати прибуток.
  3. Безризиковий варіант, але найбільш довгостроковий — це купити житло в зданому будинку й дочекатися, коли комплекс добудують. А поки будете чекати, можна зробити ремонт і здавати квартиру в оренду.

Згаданий ЖК «Crystal Avenue» слугує підтвердженням цих варіантів. Так, будівництво комплексу почалося в третьому кварталі 2017 року за ціною 16 000 грн за м2. По завершенню будівництва першої черги комплексу житло за переуступкою в цьому будинку коштувало вже 26 000-28 000 грн за м2, тобто заробіток інвесторів досяг більше 50%.

Аналогічна ситуація простежується і з іншими будинками в комплексі. Зокрема на сьогодні вартість квадратного метра в ЖК становить до 22 900 грн за м2, а прогнозована забудовником ціна по завершенню останньої черги складе 30 000 грн за м2. Переуступка на неї становитиме приблизно до 35 000 грн за м2.

Така динаміка вказує на те, що зараз — оптимальний варіант для купівлі квартири в ЖК «Crystal Avenue» з мінімальними ризиками, адже в подальшому вартість житла буде тільки збільшуватися, а ризики — зменшуватися.

Джерело аналітичних даних: BudNews UA.

Коментарі - 3

+
+7
044blog
044blog
22 травня 2020, 16:07
#
Нарисованы цифры конечно красивые. Вопрос лишь в их реальности. 35к за квадрат? Условыне Нивки парк у метро не хуже. И не сильно дороже. И парк через дорогу. Или Диброва парк с перспективой метро. Те же Варшавские. Не понимаю чем Борщаговка лучше. Это Борщаговский бизнес-класс, а не киевский. Хорошая статья про почти Киев.
Но да, знаю много фанатов Борщаговского направления. Но они не покупали готовое по 35к, а входили на минималках. Вопрос на каких реальных ценах они будут от туда выходить. Ведь цена повышается на условиях большого спроса, на готовое жилье! А туда больше люди из-за экономии едут.
+
+7
ballistic
ballistic
22 травня 2020, 16:37
#
Приріст 80% за 5 років - такий результат дасть гривневий депозит під 15%.
+
0
djjack
djjack
28 травня 2020, 8:14
#
И то верно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися