Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2020, 9:41

НБУ хоче надати дистанційний доступ до свого Кредитного реєстру

Національний банк України планує надати дистанційний доступ до свого Кредитного реєстру.  Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Що це дозволить заявникам

Заявник зможе отримати інформацію через запит до пошукової системи Кредитного реєстру. Верифікація даних фізичної особи може здійснюватися за допомогою системи BankID Національного банку або кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Фізична особа може підписати заяву на отримання інформації з Кредитного реєстру, що подається в електронній формі, особистим КЕП, юридична особа – кваліфікованим електронним підписом свого керівника.

Читайте також: Як перевірити свою кредитну історію

При цьому, заява на отримання інформації з Кредитного реєстру може надаватися і на паперових носіях.

Особа, яка отримує таку інформацію за дорученням, повинна додати до заяви копію документа, що підтверджує її повноваження.

Відповідні норми містить проєкт змін до положення про Кредитний реєстр НБУ.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 21 червня 2020 року на поштову або електронну адресу Національного банку України.

Дізнатися свій кредитний рейтинг безкоштовно

Коментарі - 3

+
0
Італій .
Італій .
22 травня 2020, 10:34
#
А если я не хочу чтобы кто-то знал мой кредитный рейтинг в реестре НБУ?
+
+15
54022684
54022684
22 травня 2020, 11:23
#
> Замечания и предложения к проекту принимаются до 21 июня 2020 года на почтовый или электронный адрес Национального банка Украины.
+
0
MaxTirpiz
MaxTirpiz
22 травня 2020, 11:07
#
Вообще  среди банков гуляет  такая мулька(я не нашел нормативку)  что любой проблемный заемщик с плохой кредитной историей если в течении 5 лет не брал новых кредитов и рассчитался по старым, то кредитная  история должна обнуляться.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися