Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2020, 8:01

МВФ і Україна попередньо домовилися про нову програму співпраці

Міжнародний валютний фонд і влада України досягли угоди (staff level agreement) про нову програму співпраці stand-by на суму $5 мільярдів. Про це повідомляє пресслужба МВФ, пише НВ.

Програма розрахована на 18 місяців.

Зазначається, що 21 травня група співробітників МВФ на чолі з Іванною Владковою-Холлар, яка очолює команду Фонду в переговорах з Україною, завершила дистанційні обговорення з українською владою.

«Новий stand-by із запитуваним доступом у розмірі 3,6 млрд SDR (що еквівалентно $5 млрд) буде спрямований на забезпечення платіжного балансу і бюджетної підтримки, щоб допомогти владі усунути наслідки COVID-19, одночасно консолідуючи зроблені до сьогоднішнього дня досягнення і просуваючи вперед важливі структурні реформи з метою зменшення основних вразливостей. Це буде гарантувати, що Україна буде готова повернутися до зростання і відновити більш широкі реформи, коли криза закінчиться», — йдеться в повідомленні Фонду.

Очікується, що програма stand by також «стане каталізатором додаткової двосторонньої і багатосторонньої фінансової підтримки».

«Угода підлягає затвердженню керівництвом фонду та радою виконавчих директорів МВФ. Розгляд радою очікується найближчими тижнями», — йдеться в релізі.

Нагадаємо

Нагадаємо, напередодні ввечері президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Цей документ був однією з умов для нової програми співпраці України з МВФ.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що вже до кінця травня Україна отримає від МВФ не менше $1,75 млрд.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 травня прийняла «антиколомойський» закон (щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності).

Прийняття закону було останньою з попередніх умов укладення нової угоди з МВФ. До другого читання до нього було подано 16 тис. 572 поправки, що стало абсолютним рекордом в історії українського парламентаризму.

Коментарі - 7

+
+126
deavy
deavy
22 травня 2020, 8:11
#
Это можно зрителям струю в глаза пускать, снимая примитивные сериалы про то, что можно с лёгкостью обойтись без займов МВФ.

Реальная жизнь оказалась «»«немного»«» сложнее.
+
+26
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
22 травня 2020, 8:46
#
Разумеется, сложнее. Страной огромной управлять -  это вам не сериалы снимать. Только это касается и диванных аналитиков.
+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
22 травня 2020, 8:50
#
Https://www.youtube.com/watch?v=GMXRn-5F8ic
+
+15
seaman
seaman
22 травня 2020, 11:00
#
Еще облигаций напечатаем и заживем!
+
0
Італій .
Італій .
22 травня 2020, 11:55
#
The new SBA, with a requested access of SDR 3.6 billion (equivalent to US$5 billion)
+
0
LISTT
LISTT
22 травня 2020, 15:34
#
Не видно чтоб гривна сильно взлетела на этой новости
+
0
nykand
nykand
22 травня 2020, 16:02
#
Фєйк???
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися