Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 травня 2020, 10:30

Ще два банки видаватимуть доступні кредити «5-7-9%»

З 20 травня до державної програми підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» приєдналося ще два комерційні банки - Банк Восток та Кредобанк. Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

З 20 травня до державної програми підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» приєдналося ще два комерційні банки - Банк Восток та Кредобанк.
Фото: 5.ua

«Програма „Доступні кредити 5−7−9%“ на сьогодні є одним із найцікавіших інструментів підтримки малого бізнесу, і ми раді приєднатися до неї та пропонувати її умови своїм клієнтам», — говорить виконавчий директор напрямку корпоративного та малого і середнього бізнесу АТ «Кредобанк» Євген Заіграєв.

Читайте також: Допомога бізнесу. Уряд озвучив умови рефінансування діючих кредитів

»Середній та малий бізнес бере участь приблизно в 90% видах економічної активності, концентрує понад 50% світового працевлаштування, генерує близько 40% ВВП. Тобто, бачимо, наскільки важлива фінансова підтримка цього сегменту ділової активності. Це і стало метою державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», до якої, розділяючи її цілі та ідеї, приєднався Банк Восток", — зауважив начальник Департаменту продажів корпоративного бізнесу ПАТ «Банк Восток» Сергій Шулла.

Читайте також: Кого обділила програма «Доступні кредити 5-7-9%»

Скільки банків видають доступні кредити

Участь у програмі «Доступні кредити 5-7-9%» беруть вже 11 банків.
Чотири державних – Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк.

Сім комерційних – вищезгадані Банк Восток та Кредобанк, а також Райффайзен Банк Аваль, Таскомбанк, Альянс банк, Банк Львів та ПУМБ.

Програму розширили

29 квітня 2020 року Уряд підтримав пропозицію Міністерства фінансів та розширив можливості програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Компенсація ставки по діючим кредитам до 0% тепер доступна за умови збереження не менше 60% фонду оплату праці та 80% чисельності персоналу порівняно із станом підприємства на 1 березня 2020 р. Ця умова має зберігатись протягом всього строку отримання саме цієї державної підтримки.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видають позику без застави

Крім того, можна буде рефінансувати більший обсяг кредиту, також підвищено ліміт обороту на групу пов’язаних компаній до 10 млн євро. Таким чином, більша кількість підприємців зможе податись на цю програму.

Читайте також: Нові гроші. Які бізнеси зможуть отримати кредит під 3% з гарантіями держави

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися