Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 лютого 2020, 16:29

Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видаватимуть позику без застави

З 1 березня державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» включатиме додаткову опцію — кредитні гарантії. Це дозволить вирішити проблему відсутності або нестачі застави у позичальника, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

З 1 березня державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» включатиме додаткову опцію — кредитні гарантії.
Фото: kstati.dp.ua

Для кого це важливо

«Ми фактично розблоковуємо інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги.

Ідеться про підприємців, які вирішили створити власну справу з нуля і, окрім ідеї, не мають ані прийнятного заставного майна, ані звітності й історії діяльності. І це важливо, адже програма має стати доступною для якомога ширшого кола підприємців», — пояснюють у Мінфіні.

Читайте також: Кого обділила програма «Доступні кредити 5-7-9%»

Також наголошують, що в разі необхідності, діючий бізнес теж зможе отримати часткову кредитну гарантію, що покраватиме до 50% його кредиту за програмою «Доступні кредити 5-7-9%.

Які банки надаватимуть кредитні гарантії

Станом на 26 лютого Фонд розвитку підприємництва, який управляє програмою „Доступні кредити 5-7-9%“, узгодив проєкт Договору про надання часткових кредитних гарантій з усіма державними банками.

Один з банків уже підписав договір з Фондом, щоб з 1 березня клієнти змогли скористатися такою опцією, інші банки — на черзі. Невдовзі можливість отримати кредитні гарантії стане доступна всім.

У яких банках можна отримати кредит

На сьогодні пільгові кредити під низькі відсотки можна отримати у семи українських банках: державних Ощадбанку, Укрексімбанку, Приватбанку, Укргазбанку та приватних Кредобанку, ПУМБ та банку Львів.

Раніше в уряді повідомляли, що взяти участь у програмі пільгових кредитів планують 11 приватних банків.

Що відомо про попит на кредити

Програму офіційно запустили 3 лютого. В уряді повідомили, що на участь у програмі подалося 17 тисяч підприємців.

Найбільше заявок було зареєстровано в Київській області — на суму 503,9 млн грн. На другому місці — Вінницька область — на 155 млн грн.

Читайте також: Дешеві кредити для бізнесу. Охочих виявилося більше, ніж закладених грошей у бюджеті

При цьому лідером за кількістю виданих пільгових кредитів стала Вінницька область. Підприємці звідти лише за два тижні роботи програми вже отримали кредитів на суму 3,8 млн грн.

Умови програми

Банки видають кредити малому й середньому бізнесу з виручкою до 50 мільйонів гривень.

Держава компенсує підприємцю частину відсотків по кредиту — ставки складають від 5 до 9% річних залежно від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження відсоткової ставки.

Обрати кредит готівкою

На що видають кредити

  • На придбання або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості й транспортних засобів для використання в комерційних і виробничих цілях.

  • На будівництво, реконструкцію, ремонт приміщень, у яких ведеться основна господарська діяльність, крім офісних приміщень.

Читайте також: Доступні кредити для бізнесу. Чого чекають підприємці

Коментарі - 2

+
+14
ROMA KOMA
ROMA KOMA
27 лютого 2020, 18:40
#
Кредити в Україні навчились брати- тільки не віддавати....
+
0
Якунин Игорь
Якунин Игорь
28 лютого 2020, 13:09
#
Шоб віддавати надо дать людям заработать, а не грабить не успев человек въехать в помещение
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися