Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 квітня 2020, 17:03

Допомога бізнесу. Уряд озвучив умови рефінансування діючих кредитів

Уряд ще більше розширив можливості рефінансування діючих кредитів бізнесу за умови збереження робочих місць та зарплат найманим працівникам. Відповідні зміни прийняті в програму «Доступні кредити 5-7-9%» на засіданні Уряду.

Що обіцяють в Кабміні

«Ми продовжуємо адаптувати нашу основну програму підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» під реалії та запити підприємців. Ми вирішили, що держава допоможе підприємцям зберігати не лише свою справу як таку, а й персонал, який задіяний в її реалізації, адже в більшості випадків діяльність мікро- та малого бізнесу забезпечується саме людьми та їхнім вкладом в цю справу. Ми допоможемо втримати не лише робочі місця, а й гідний рівень оплати праці», — зазначив міністр економіки Ігор Петрашко.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видаватимуть позику без застави

Умови допомоги

Компенсація ставки по діючим кредитам до 0% буде доступна за умови збереження не менше 60% фонду оплату праці та 80% чисельності персоналу порівняно із станом підприємства на 1 березня 2020 р. Ця умова має зберігатись протягом всього строку отримання саме цієї державної підтримки.

Крім того, можна буде рефінансувати більший обсяг кредиту, також підвищено ліміт обороту на групу пов’язаних компаній до 10 млн євро.

Тож більша кількість підприємців зможе податись на цю програму.

Читайте також: Уряд найближчим часом змінить програму кредитів «5-7-9%». Частка тіла кредиту зросте

Нова постанова також уточнила, що позики на рефінансування надаються за умови відсутності у підприємства проблемної заборгованості за отриманими ним кредитами в банках України станом на 1 березня 2020 р.

Інші можливості програми залишаються доступними для підприємців.

Що відомо про програму

Програма «Доступні кредити 5-7-9%» була розпочата в лютому 2020 року з метою стимулювання розвитку підприємництва в Україні шляхом здешевлення інвестицій.

Мікро- та малий бізнес може отримати до 3 млн грн позики під 5, 7 або 9% ставку для різноманітних цілей розвитку своєї справи.

Читайте також: Дешеві кредити для бізнесу. Бажаючих виявилося більше, ніж закладених грошей в бюджеті

Уряд вже зняв обмеження по участі в програмах підтримки бізнесу. Відтепер підприємці можуть подаватись та отримувати допомогу від державу по декільком з них одночасно.

Вибрати кредит готівкою

На що видають кредити

  • На придбання або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості та транспортних засобів для використання в комерційних і виробничих цілях.

  • На будівництво, реконструкцію, ремонт приміщень, в яких ведеться основна господарська діяльність, крім офісних приміщень.

Читайте також: Доступні кредити для бізнесу. Чого чекають підприємці

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
29 квітня 2020, 17:15
#
Нові умови...
+
0
arhimandrit
arhimandrit
29 квітня 2020, 17:34
#
До одного места это «рефинансирование», если экономика падает. бизнесу все равно придется сокращать сотрудников. тут либо правительство будет выборочно закрывать глаза на нарушение условий рефинанса, либо бизнес будет пытаться внаглую надуть Шмыгаля.
+
0
bonv
bonv
29 квітня 2020, 17:37
#
Найкраща допомога бізнесу - це триматися владі подальше від «допомоги» бізнесу.. Вже так «надопомагали» що далі нікуди..
+
+15
mary27
mary27
29 квітня 2020, 20:55
#
Бизнес конечно все разворует, и выведет на офшоры, как в 2009 и 2014 году.
А мы заплатим за его воровство из своего кармана.
Налогами, потом инфляцией и девальвацией.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися