Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 травня 2020, 11:48

Українці почали активніше шукати роботу за кордоном — НБУ

Трудова активність населення в Україні протягом кінця квітня та початку травня пожвавилася. Зокрема, українці почали активніше шукати роботу за кордоном. Про це йдеться в Економічному звіті тижня НБУ.

Що шукають українці

Нацбанк зафіксував зростання інтересу українців до пошуку роботи як всередині України, так і на заробітках, хоча після початку карантину кількість нових резюме та нових вакансій різко впала.

Читайте також: «Рабства в Україні немає». Зеленський назвав умови виїзду заробітчан за кордон

«Пожвавилася й активність населення, у тому числі на ринку праці – збільшилася кількість резюме та відновився інтерес до пошуку роботи за кордоном», — повідомляють у звіті НБУ.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

Зокрема, Нацбанк зафіксував збільшення кількості нових резюме протягом останніх двох тижнів майже у всіх сферах. Незначно зросла й кількість нових вакансій.

Читайте також: Що чекає трудових мігрантів в 2020 році

Нагадаємо

Раніше Кабінет міністрів тимчасово заборонив українським заробітчанам поїздки за кордон. Виїзд дозволено лише в разі відвідування родичів.

Пізніше МЗС України назвав головну умову працевлаштування українських громадян за кордоном в умовах пандемії коронавірусу.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Коментарі - 4

+
+15
AlexFi
AlexFi
12 травня 2020, 11:58
#
А НБУ каким боком касается занятости населения?
+
+43
igor75
igor75
12 травня 2020, 13:03
#
Чим більше виїде народу на роботу за бугор, тим більше валюти зайде в Україну! Одні країни торгують товарами і послугами, інші людьми...
+
0
R S
R S
12 травня 2020, 14:00
#
Чемодан - вокзал - тю-тю...
+
0
Maleficarum
Maleficarum
12 травня 2020, 15:18
#
«Украинцы начали активнее искать работу за границей — НБУ»  Так  кризис-  общемировой - а  не  сугубо  украинский  Значит  активней  стали  искать  работу  по  всему  Миру и  иные  соискатели  -а не  только  украинцы.  Так  что  количество  свободных  вакансий  стремительно  сократится  И  те  рабочие  места  на  которые  традиционно  претендовали    украинцы  в  «загранщине»-  отойдут  «аборигенам»  кои  вернутся   по  домам  из-за  потери  работы    в  тех  странах   в  которые  выезжали  на  более  высокие заработки...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися