Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 травня 2020, 13:30

Повноцінно відновити міжнародне авіасполучення планують аж восени — МЗС

Влітку Україна частково відновить міжнародне авіасполучення, але повноцінного відновлення ще не буде. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі «1+1», передає hromadske.

Влітку Україна частково відновить міжнародне авіасполучення, але повноцінного відновлення ще не буде.
Фото: uvidpustku.com

Перспективи відновлення польотів

«Ми дуже обережно влітку спробуємо розпочати внутрішнє авіасполучення. З міжнародним — складніше. Рішення залежатимуть не лише від нас. Скажу одразу, що протягом літа повноцінного міжнародного авіасполучення не буде. Як було колись — не буде», — сказав Кулеба.

Він додав, що, найімовірніше, міжнародне авіасполучення відновлять з осені.

Читайте також: Туристам радять готуватися до закордонного відпочинку не раніше жовтня

«Ми очікуємо, що з вересня світ буде оговтуватися. Хоча є скептики, які вважають, що восени на світ чекає друга хвиля коронавірусу», — зазначив міністр.

Читайте також: У Китаї успішно відновлюється туризм (відео)

Яка ситуація зараз

Україна наразі приймає лише вантажні авіаперевезення та чартерні літаки для евакуації українців.

Читайте також: Українським авіакомпаніям обіцяють компенсацію за евакуаційні рейси

На початку карантину президент Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC) Глорія Гевара заявила, що туристична галузь може втратити $22 млрд, якщо поширення коронавірусу не вдасться швидко припинити. 

Нагадаємо

  • У Міністерстві інфраструктури раніше повідомили про плани поступово відновлювати транспортне сполучення. За словами міністра Криклія, у червні можливе відновлення внутрішнього авіасполучення.
  • 17 березня Україна повністю обмежила пасажирське авіасполучення через спалах коронавірусу. Також зупинився залізничний і громадський транспорт, метрополітен.

  • Раніше Кабмін ухвалив рішення ввести в Україні режим надзвичайної ситуації. Карантин наразі продовжено до 22 травня, але влада поступово вводитиме пом'якшення, зокрема для підприємців.

Коментарі - 6

+
+23
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
6 травня 2020, 14:07
#
Значит так, расскажите мне как гражданину Украины чьи интересы преследуют «пасипаки» Порошенко , в лице Кулебы??? Без проблем выезжаешь в Белоруссию а там на самолет, или через «Торфянное» ( Россия официально не закрывала транзит) в Финляндию. Или через «самолет» в любую страну! Все направлено на одно -возобновление власти Порошенко! И вообще, какое отношение ко всему происходящему имеет это «пасипака» Кулеба?
+
+7
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
6 травня 2020, 14:52
#
Кулеба ваще-то МЗС. А причем тут сбитый летчик Порошенко?)
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
6 травня 2020, 15:01
#
А вы почитайте его высказывания за период 2019 года. Да и последние высказывания. Проблема Зеленского, прежде всего «кадровый голод», ну и соответственно все что мы видим и слышим звучит от бывших порошенковских «пасипак». Добавлю -я не за тех и не за этих я за этих!
+
+28
KValera
KValera
6 травня 2020, 15:36
#
Короче во всём виноваты жидомасоны и их предводитель Порошенко. Ребята вам это не надоело?
+
+8
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
6 травня 2020, 15:43
#
Я уже пять лет выслушивал другую версию событий. И как то « жидомасонов» там не было, и эта версия всех устраивала!
+
+58
irakez
irakez
6 травня 2020, 16:33
#
Ух как возбудились наши любители железных занавесов, услышав про возможность закрыть, запретить, не пущать, и как можно дольше. Все нормальные страны открывают авиасообщение, но, конечно же, не украинские. Не думала, что и Кулеба окажется среди них.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися