Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 квітня 2020, 11:03

Українським авіакомпаніям обіцяють компенсацію за евакуаційні рейси

Українські авіакомпанії, які виконували евакуаційні чартерні рейси після зупинки урядом пасажирських авіаперевезень, отримають від держави компенсацію. Про це в інтерв'ю «24 каналу» заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Українські авіакомпанії, які виконували евакуаційні чартерні рейси після зупинки урядом пасажирських авіаперевезень, отримають від держави компенсацію.
Фото: rbc.ua

Кому компенсують

Ве українські авіакомпанії, включаючи МАУ, SkyUp, «Роза Вітрів», Azur Air Ukraine запросили допомогу у влади.

Читайте також: Карантин. Криклій розповів, коли запрацює громадський транспорт (відео)

«Вони змушені були літати порожніми в одну сторону, забираючи людей, наприклад, з Єгипту. Це збитковий рейс, тому ми прийняли рішення на засіданні уряду. Зараз очікуємо детальних розрахунків від авіаперевізників, щоб надати їм дотації, і ці компенсації допоможуть їм протриматися до моменту відновлення авіасполучення», — зазначив Криклій.

Передісторія

17 березня Україна повністю обмежила пасажирське авіасполучення через спалах коронавірусу.

Раніше Кабмін прийняв рішення в Україні ввести режим надзвичайної ситуації і продовжили карантин до 24 квітня.

З 12 березня в Україні почали діяти введені Кабінетом міністрів обмеження через коронавірус. Вони передбачають закриття закладів, заборонуа масових зібрань більше 200 чоловік, закриття авіасполучення з іншими країнами світу.

Крім того, в країні не працює громадський транспорт і метрополітен.

Коментарі - 5

+
+15
mazaj
mazaj
20 квітня 2020, 11:26
#
Знаю несколько таких рейсов их Германии. На борт самолета могли попасть только те, кто купил билет.
Причем цена была больше, чем когда берешь в нормальное время билет только в одну сторону. Я завышенную цену списал на то, что самолеты действительно летят в одну сторону пустые, плюс единичный рейс. А теперь оказывается, будет компенсация авиакомпаниям.
Скорее всего, эти компенсации не для авиакомпаний, а компенсация некоего отката. Скорее всего для гос чиновников.
+
0
AlSaher
AlSaher
20 квітня 2020, 12:04
#
Само собой.
Те рейсы были забиты и цена билета дикая была. Они вышли как минимум в 0.
+
+15
Juriik
Juriik
20 квітня 2020, 17:02
#
Это жесть. За день до карантина бенина МАУ продавала билет Франкфурт-Киев за день до начала карантина за 1200 евро. Потом эвакуационные рейсы Скайп были только за деньги. Тот же Франкфурт-Киев продавали за 195 евро. К примеру, до кризиса, по этому же маршруту у Виззэир были предложения от 25 евро, а в среднем билет стоил около 50-70 евро в один конец. И теперь Беня и Скайап еще и компенсацию получат?
+
+15
Toma666
Toma666
20 квітня 2020, 20:06
#
Новости с Китая, наш посол  предложил рейс Шанхай-Минск! За 11 тыс юаней! 42100 грн за билет! Плюс в Минске 15 дневный карантин, плюс до Шанхая надо доехать! Плюс потом хоть лошадьми едь в Украину, и опять изоляция на 15 дней! Лохотронят всех и вся! Деребанят не пощадно. Надо быть бдительными.
+
+15
Італій .
Італій .
20 квітня 2020, 21:06
#
А когда пассажиры смогут получить дотацию от правительства за покупку билетов на эвакуационные рейсы этих авиакомпаний по двойной-тройной цене?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися