Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2020, 8:43

Компанія Уоррена Баффета втратила за квартал $47,9 мільярда через коронавірус

Інвестиційна компанія Berkshire Hathaway бізнесмена Уоррена Баффета відзвітувала про рекордний квартальний чистий збиток у розмірі $47,9 млрд на тлі пандемії коронавірусу, що становить приблизно 20% від загальної виручки 2019 року. Про це пише Thepage  з посиланням на Bloomberg.

У компанії заявили, що більшість з її 90 підприємств стикаються з негативними наслідками COVID-19.

Який бізнес постраждав найбільше

Портфель акцій компанії за квартал скоротився на $55,5 млрд. Акції самої Berkshire з початку року впали на 19%.

Найбільше в портфелі компанії постраждали акції залізничного оператора BNSF, Precision Castpart – виробника продукції для промислових і енергетичних компаній, авіаконцерну Boeing, а також взуттєвий та швейний бізнеси, які повідомили про зниження прибутку на 34%.

Читайте також: Баффетт: Ситуація на ринках зараз не така страшна, як під час попередніх криз

Фінансові показники компанії

  • При цьому за квартал Berkshire наростила запас готівки на $10 млрд – до рекордних $137 млрд.
  • На купівлю цінних паперів компанія витратила всього $3,5 млрд.
  • Операційний прибуток компанії виріс на 5,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до $5,9 млрд.

Сам Баффет неодноразово говорив, що операційні результати відображають підсумки роботи компанії набагато краще, ніж фінансові.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Також Berkshire Hathaway в квітні продала всі акції авіакомпаній. Загальна сума склала $6,5 млрд. У неї були акції United Airlines, American Airlines, Delta Air Lines і Southwest Airlines.

«Для авіакомпаній світ змінився. Якщо нам подобається компанія, то ми купуємо як можна більшу її частку і зберігаємо як можна довше. А якщо ми змінюємо думку, то не обмежуємося напівзаходами», – сказав Баффет під час телеконференції. На його думку, авіагалузь стала однією з найбільш постраждалих через обмеження за пандемію коронавірусу.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі«Економіка та коронавірус».

Коментарі - 16

+
+26
AleksandrBank
AleksandrBank
4 травня 2020, 9:17
#
Копейки всего 48 млрд. дол за 3 мес. Гончарук бы за 6 мес все потерял бы и в минус ушел бы.

Сумма жесть, мы бы забыли о долгах на 10 лет.
+
+70
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
4 травня 2020, 9:31
#
Это не убытки, а коррекция прибыли + рост операционной прибыли на 5.7% у них всё ок и еще наростили запас наличности + 10 лярдов к тому что было... А что Вы сделали что бы забыть о долгах?) Люди умеют генерировать прибыль, а вы нет....
+
0
Alpenstein
Alpenstein
4 травня 2020, 11:59
#
Всё верно кроме, пожалуй, авиации, которую Баффет всю жизнь не уважал, потом несколько лет назад передумал и накупил, после просадки еще докупил с надеждой на разворот рынка. Теперь на дне решил продать всё полностью обратно и зафиксировал убыток. Для меня не очень понятный ход, хотя может у него возраст и он уже не мыслит категориями вроде «Пару-тройку лет подержим, а там и рост».
+
+21
ballistic
ballistic
4 травня 2020, 12:04
#
Є значна ймовірність, що коронавірус затримається на пару-трійку років. Якщо так станеться, то карантинні заходи дуже боляче вдарять по авіабізнесу. Так що поки не факт, що Баффет продав «на дні». Час покаже.
+
0
Alpenstein
Alpenstein
4 травня 2020, 12:14
#
Да, вероятно это так. Но ведь так заманчиво докупать по мере падения (что это было дно часто понятно только потом) и дождаться разворота. Мне трудно поверить, что гражданская авиация и туризм умерли навсегда. Всё таки хочется верить, что этот вирус поборют хотя бы за три года.
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
4 травня 2020, 12:31
#
Тут же дело в том, захотят его реально побороть или нет,и не кто незнает когда настанет то время, что скажут всё вирус побороли....еще очень много осталось из старого мира не думаю, что так быстро откроют, а там посмотрим что будет и как...
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
4 травня 2020, 10:32
#
Очередная новость с «другой планеты»! Может лучше о наших новостях «З початку пандемії коронавірусу ліквідовувалися 40% закладів громадського харчування»
https://www.epravda.com.ua/news/2020/05/3/660089/?fbclid=IwAR2lTHkwPhv9rXljo7zoKK7QNErKNixQrCXdCofap3UcR-xFytc3OESpYiE

Это как то интересней!
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
4 травня 2020, 11:58
#
Гриша, напиши ще скільки сігарєтних кіосків закрилося. Якщо юрати дослівно, то зараз закрилося майже все. Важливо, скільки відкриється після виходу з карантину. А твк це еволюція. Чому зжерти слабку та хвору антилопу щоб стадо розвивалося, то добре, а от закрити маловідвідувану кафеху, де готують жахливо і сервіс оцтойний, яка виживала лиш завдяки низьким цінам, то погано? Реально популярні місця або вже працюють на винос, або відновлять роботу скоро. Кризи відсівають нежиттєздатних. Але ж ні, давайте їм кредит з бюджету дамо, нехай далі животіють. Може краще їх на біржу поставити? Але ні, не вийде, то ж неофіціали в основному, тому їм біржа не світить. І відновитися в них не вийде, бо якщо і мали кваліфікованих працівників якусь частину, то вони вже переметнулися до більш успішних, або на низькому старті стоять.
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
4 травня 2020, 12:03
#
Эта же статья есть на «Минфин» https://minfin.com.ua/2020/05/04/44702292/ и я думаю все претензии и вопросы по киоскам лучше задать редакторам «Минфин».
+
+15
neverice
neverice
4 травня 2020, 12:39
#
Это мифический убыток, образованый снижением стоимости портфеля акций, которыми владеет компания. Аналогично «состояние Джона Доу упало на 20 миллиардов». И на следующий день «Джон Доу заработал 30 млрд за день».
А вот рост операционной прибыли - это и есть показатель успешности работы компании. А колебания стомости акций они успешно сглаживают в долговременной перспективе. Инвест фонды для того и созданы.
+
0
Denjus
Denjus
6 травня 2020, 21:38
#
Прям такой идиот, купил акции авио компаний, чтоб потерять 50 лярдов. Я вас умоляю...
+
0
Alpenstein
Alpenstein
7 травня 2020, 17:08
#
Чего сразу идиот. У него три принципа всю жизнь было:
1. Играем в долгую (купил и будь готов держать годами, не паникуй) 
2. Покупай только лучших и надежных
3. Не играй против Америки

Вот за несколько лет до вируса авиакомпании стали давать хорошие показатели и он посчитал их надежными. Купил. Теперь пункт 2 для авиа не актуален - продал. Сразу в начале падения не продал, так как см. п.1

Будущего, как и прикуп, не знает никто. В условиях неизвестности неплохо придерживаться какой-то заранее выбранной стратегии. У него вложения на такой случай диверсифицированы. На авиа потерял, на чем-то выиграл. В среднем уже хорошо. Своих 10-17% в год на промежутке в надцать лет он инвесторам даст.
+
0
Denjus
Denjus
8 травня 2020, 7:44
#
То, что он пишет в своих книгах и рассказывает в интервью, это хорошо. Но не значит, что это является действительностью и он просто следует своей стратегии)
+
0
Alpenstein
Alpenstein
8 травня 2020, 11:22
#
Согласен, как и то, что мы пишем здесь в интернете не значит, что мы в реальности существуем, а не являемся всего лишь сном, который снится Будде.
+
0
Denjus
Denjus
8 травня 2020, 15:33
#
Ты очень многого не понимаешь еще, это просто не твой уровень. Поэтому и несёшь эту ахинею… а так повеселил)
+
0
Alpenstein
Alpenstein
8 травня 2020, 16:20
#
А как ты дошёл до уровня разгадки Баффета? Ты тут на форуме общался или какие-то книги помогли?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися