Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 квітня 2020, 19:41

Головне за середу: юристи про фінмоніторинг та нові умови рефінансування кредитів

Уряд ще більше розширив можливості рефінансування діючих кредитів бізнесу за умови збереження робочих місць та зарплат найманим працівникам. Відповідні зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%» ухвалено сьогодні на засіданні Уряду.

Закон про фінмоніторинг: що зміниться та на кого очікують проблеми (відео)

В рубриці «Прямо по курсу» на нашому yotube-каналі фінансовий експерт Олексій Козирєв дасть відповіді на важливі питання щодо нового закону про фінмоніторинг, який набрав чинності з 28 квітня, і розповість, що буде з депозитними та кредитними ставками.

Нові правила фінмоніторингу доб'ють економіку чи виведуть її з тіні

28 квітня 2020 року набув чинності новий закон про фінмоніторинг. На думку НБУ, 95% клієнтів фінансових установ мають відчути покращення у здійсненні фінансових операцій уже в цьому році. Однак фахівці попереджають: в період «обкатки» закону потрібно готуватись і до поганого сценарію.

Банки почали знижувати дохідність за гривневими депозитами

На гривневих депозитах все ще можна заробити 16,5% річних, на вкладах в доларах і євро — 4,5%. «Мінфін» з'ясував, чи довго банки з депозитним портфелем фізичних осіб до 1 млрд грн будуть тримати таку дохідність після зміни ключового показника — облікової ставки НБУ.

У МВФ застерегли владу від дій, що можуть зірвати домовленості про програму

Голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден направив лист в Офіс президента України, у якому попередив про перегляд рішення Фонду щодо кредиту, якщо в законодавство про НАБУ будуть внесені зміни. 

Що потрібно знати бізнесу, щоб пережити кризу. Поради фінансиста Рея Даліо

Розуміння того, як працює економіка, допоможе знайти способи виходу з кризи. У цьому впевнений американський фінансист, засновник інвестиційної компанії Bridgewater Associates Рей Даліо.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися