Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 квітня 2020, 11:49

Продажі авто знизяться на 22% через пандемію

Реалізація машин на світовому ринку знизиться на 22% через епідемію COVID-19. Експерти очікують, що виробництво впаде на 21%, передає LBLV.

Через зниження на американському, європейському та американському ринках річні продажі будуть на рівні 70,3 мільйона авто. Більшість підприємств з виробництва автомобілів у ключових регіонах призупинили діяльність. Аналітики прогнозують повільне відновлення галузі.

Ніхто у світі не був готовий до такого розвитку подій, тому рівень невизначеності залишається максимально високим. Перспективи ринку неоднозначні, оскільки знижений попит разом зі світовим порушенням поставок може стати згубним для галузі.

Незважаючи на те, що більшість китайських підприємств продовжили роботу, потрібно буде ще багато часу для повного відновлення ринку. Очікується, що в Китаї продажі машин знизяться на 16% – до 21 мільйона.

Китайський уряд також повідомив про продовження ще на два роки податкових пільг при покупці машин на нових джерелах енергії. Місцева влада вважає, що це допоможе розвитку сектора і зростанню продажів. У березні на китайському авторинку спостерігався істотний підйом продажів, порівняно з показниками за лютий. Так, лютневі продажі впали на 70% у місячному співвідношенні, а в березні –збільшились на 400%.

Як повідомляє lblv.com, аналітики очікують, що авторинок США впаде на 27% – до 12,5 мільйона машин, а в країнах Західної і Центральної Європи знизиться на 25% – до 13,6 мільйона машин.

Катерина Матвєєва, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін