Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 квітня 2020, 11:07

Голова МВФ про кризу: «Перед країнами, що розвиваються, стоять серйозні проблеми»

Директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва вважає, що попередні прогнози про «найбільше потрясіння» для світової економіки із часів Великої депресії можуть бути скориговані в гіршу сторону. Про це Георгієва написала в блозі на сайті МВФ, передає Укрінформ.

Директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва вважає, що попередні прогнози про «найбільше потрясіння» для світової економіки із часів Великої депресії можуть бути скориговані в гіршу сторону.
Фото: zn.ua

Що говорить глава МВФ

«Фонду, як і нашим країнам-членам, можливо, доведеться вийти ще далі за межі нашої зони комфорту і подумати, чи не слід застосовувати виняткові кроки в цьому винятковому кризі», — наголосила глава МВФ.

Вона зазначила, що необхідно продумати нові підходи в тісній співпраці з міжнародними інститутами, а також з приватним сектором, щоб допомогти вразливим країнам пройти через кризу і стати міцнішими.

Читайте також: Світова економіка може втратити через коронавірус $5 трильйонів

У зв'язку з цим Георгієва нагадала, що МВФ і найпотужніші економіки світу вже здійснили багатомільярдні вливання для підтримки економіки і зменшення негативного впливу карантину.

Водночас вона зазначила, що перед бідними країнами і країнами, що розвиваються стоять серйозні проблеми.

Читайте також: МВФ: Інвестори вивели з ринків рекордні $83 мільярди

«Для наших найбідніших країн-членів потребується набагато більше пільгового фінансування. У той час як пік захворюваності ще попереду, багато економік вимагатимуть значних витрат для подолання кризи в галузі охорони здоров'я, а також мінімізації банкрутств і безробіття, одночасно зіткнувшись з великими потребами в зовнішньому фінансуванні», — зазначила Георгієва.

Утім, за її оцінкою, цю проблему не вирішити простим кредитуванням: «Криза додає ще більше боргового навантаження, тому багато країн можуть виявитися за межами стійкого положення».

Читайте також: Зеленський обговорив з главою МВФ збільшення допомоги Україні

Раніше повідомлялося

  • На початку березня МВФ заявив про готовність виділити $50 млрд країнам з низькими доходами і економіками, що розвиваються на боротьбу з коронавірусом.
  • Пізніше директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва заявила про готовність МВФ в цілому мобілізувати $1 трлн на кредити для надання допомоги країнам у подоланні епідемії та її наслідків.
  • За прогнозами МВФ, зростання світової економіки за підсумками нинішнього року буде негативним — на рівні -3%.

Читайте також: Україна розраховує на $4 мільярди кредиту від МВФ. Коли обіцяють перерахувати гроші

Коментарі - 6

+
+40
bonv
bonv
21 квітня 2020, 11:12
#
У нас зе-влада все «порішає»..
+
+6
Все буде Україна
Все буде Україна
21 квітня 2020, 11:17
#
То ще тi рiшали, скоро… без хлiба доiдатимем.
+
0
bonv
bonv
21 квітня 2020, 11:21
#
Антон Геращенко: Потрібно брати в борг у власного народу і випускати облігації внутрішньої держпозики. І робити так, щоб багаті поділилися з бідними…
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/publications/anton-gerashchenko-potrbno-brati-v-borg-u-vlasnogo-narodu-vipuskati-oblgac-vnutrshno-derzhpoziki-robiti-tak-shchob-bagat-podlilisya-z-bdnimi-1495069.html
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
21 квітня 2020, 19:29
#
“Мы, советское правительство, обращаемся теперь к рабочим и крестьянам, к трудящимся, ко всем честным гражданам внутри своей страны и говорим: «Нас не признали международные банкиры и не пожелали дать заем, но мы апеллируем к вам, трудящимся массам нашей страны, предлагаем вам оказать кредитную поддержку советскому правительству для того, чтобы оно не должно было лезть в ту петлю, которую хотели накинуть на его шею банкиры Лондона и Нью-Йорка», – писал в своей книге «Финансовая политика революции» нарком финансов Григорий Сокольников.
Размещение большинства займов проводилось в принудительном порядке в рассрочку через сберкассы. Первый принудительный заем был размещен еще в 1923 году.
+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
21 квітня 2020, 19:31
#
Https://starove.ru/wp-content/uploads/2015/06/STAROVE.RU_collection_Obligations-43.jpg
+
0
ofindependence
ofindependence
21 квітня 2020, 13:10
#
Кристалина Георгиева хорошо хоть развивающейся экономикой нас назвала а не людишками хлебающими суп из лаптя)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися