Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 квітня 2020, 8:55

Коронакриза створює загрозу для 59 мільйонів робочих місць в ЄС та Британії (дослідження)

Через коронакризу до 59 млн робочих місць знаходяться в зоні ризику в ЄС і Великобританії — рівень ризику відрізняється в залежності від професій і галузей. Про це йдеться в дослідженні консалтингової компанії McKinsey, пише ЕП.

«Ризик залежить від професій і галузей, в залежності від того, чи системно вони важливі, яка частина роботи може бути виконана віддалено і т. д.», — йдеться в повідомленні.

Два сценарії для Європи

Компанія прогнозує два можливих сценарії розвитку подій в Європі.

За більш оптимістичним — якщо розповсюдження коронавірусу вдається зупинити протягом 2-3 місяців — безробіття за підсумками року складе 7,6%, а до 4 кварталу 2021 повернеться до докризового рівня в 6,3%.

Читайте також: Вірус безробіття як бізнес вирішує питання з співробітниками

Другий сценарій передбачає, якщо пандемію не вдається зупинити за 2-3 місяці, а заходи самоізоляції і карантин триватимуть все літо. У такому випадку найбільше зростання безробіття доведеться на 2021 рік — 11,2%, а до докризового рівня цей показник повернеться тільки в 2024 році.

Тоді під ризиком опиниться 59 млн європейців — це 26% всі працюють в ЄС і Великобританії.

Хто постраждає більше всього

За прогнозами McKinsey, найбільше можуть постраждати працівники, задіяні в сфері розміщення (готелі, хостели тощо), а також — громадського харчування — 74% від усіх робочих місць (8,4 млн чоловік).

Читайте також: Вакансії для роботи онлайн зросли на третину

Також під серйозною загрозою працівники сфери роздрібної та оптової торгівлі — 14,6 млн робочих мсць.

При цьому найбільше постраждає вікова група до 24 років.

Передісторія

Уряд України на засіданні 29 березня схвалив оновлений макроекономічний прогноз. Рівень безробіття — 9,4%.

Згідно з прогнозом МВФ, безробіття в 2020 році складе 10,1%, в 2021 — знизиться до 9,3%.

Коментарі - 2

+
+34
arhimandrit
arhimandrit
21 квітня 2020, 10:07
#
Зато в Украине экономика стабильна, гривна укрепляется, настроение у зе-бобиков отличное!
+
0
bonv
bonv
21 квітня 2020, 10:47
#
Від Зеленського українці чекали, що він вирішить проблеми з корупцією, приведе нових людей до влади. Натомість отримали малокомпетентну не дуже освічену людину в оточенні корупціонерів і негідників. Президент сам їх і покликав. До кінця року матимемо потужну соціально-економічну кризу, розповів журналу Країна економіст Борис Кушнірук.
«Найбільшою помилкою Зеленського є те, що він пішов у владу. В людини немає усвідомлення, що перш ніж чимось займатися потрібно вчитися, набувати досвіду. Ніхто ж не ставить робити операцію людину без освіти та практики. Так само ніхто не погодиться некомпетентну людину посадити за штурвал літака. Але чомусь всі абсолютно переконані, що можна поставити людину без досвіду керувати країною. Є поняття соціальних східців, а є поняття соціального ліфту. Зеленський потрапив у ліфт. Злетів угору не маючи ні знань, ні досвіду», - говорить Борис Кушнірук.
Наслідки для України будуть жахливі.
«Добре, якщо втримаємо території, обійдемося без великих людських втрат. Невідомо, як вийдемо з карантину, в якому стані буде економіка восени, враховуючи інтереси Коломойського і груп, що грають проти України», - додав економіст.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися