Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 квітня 2020, 13:20

Через коронавірус авіаіндустрія втратить $314 мільярдів

Прибуток авіакомпаній через кризу, пов'язану з COVID-19, у 2020 році знизиться на 55% або $314 мільярди у порівнянні з показником 2019 року. Про це йдеться в оновленому прогнозі Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), пише ЕП.

Попередній прогноз від 24 березня передбачав падіння заробітку авіаперевізників на $252 млрд або 44%. Однак за кілька тижнів були введені більш суворі обмеження на польоти, і криза сильніше охопила регіони Африки та Латинської Америки.

Глава IATA Олександр де Жюньяк вважає малоймовірним швидке відновлення галузі до колишніх показників та прогнозує, що воно буде поступовим.

Авіакриза

За прогнозом асоціації, криза може призвести до звільнення 25 млн робочих з 65,5 млн людей, які працюють в авіаційній галузі та суміжних сегментах економіки.

Читайте також: Ryanair планує відновити польоти вже в червні. Квитки від 0,99 євро

Найбільше це торкнеться Азіатсько-Тихоокеанського регіону, де роботу можуть втратити 11,2 млн людей, та Європу — з втратою робочих місць в обсязі 5,6 млн.

Нагадаємо

  • Компанія Stratosjets опублікувала ілюстрації зменшення трафіку авіаперевезень за березень у США, Європі та Австралії.

Читайте также: Британська авіакомпанія Flybe збанкрутувала. Причина — коронавірус

  • Світові авіакомпанії масово скорочують свої трафіки на тлі закриття кордонів у зв'язку із поширенням коронавірусу.

  • Наприкінці березня авіаційне сполучення в Європі знизилось на 65% на тлі скасування польотів та закриття аеропортів через пандемію коронавірусу.

  • Кабінет міністрів встановив обмеження цін на авіаквитки під час карантину.

  • Пасажирське авіасполучення України з іншими країнами повністю закрите з 17 березня.

Коментарі - 8

+
+25
bonv
bonv
20 квітня 2020, 13:48
#
Не тільки авіаіндустрія втратить в цьому і наступному роках… Криза тільки розпочинається.
+
0
Alpenstein
Alpenstein
20 квітня 2020, 17:44
#
Інвестори (Баффет наприклад) зараз купують акції американських авіакомпаній. Вважають, мабуть, що вже гірше не буде. А ви як вважаєте? Вже пора купувати, чи ще впадуть?
+
+15
bonv
bonv
20 квітня 2020, 19:50
#
Я ніби написав, що світова криза тільки розпочинається. Нерухомість вже падає в ціні. І це падіння тільки продовжуватиметься. імхо.
+
0
Alpenstein
Alpenstein
20 квітня 2020, 22:17
#
В цій темі йдеться про авіацію. Чи їй ще є куди нижче падати? Вже й так все максимально скасовано й перекрито, що можна було.. До того ж авіація ще є військова. Плюс космос, якщо в широкому смислі брати, невідомо чи постраждає. Бюджети начебто не врізали.
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
21 квітня 2020, 6:16
#
Всегда есть куда падать ниже, если кто не понял короновирус не закончится пока люди будут пытаться спасти остатки бизнеса который хотят развалить...
+
0
Alpenstein
Alpenstein
21 квітня 2020, 11:45
#
Всегда есть куда падать, всегда есть куда расти. Вы готовы сейчас свою квартиру продать, чтобы через полгода купить две за ту же цену? Если нет, то вы сами мало верите в то, что говорите. 

Кроме того зерновые сейчас растут в цене, некоторые страны планируют вводить квоты или полный запрет на свой экспорт по этой причине. Золото растет, если сравнивать год к году. Амазон растет, казначейские бонды растут. Далеко не всё падает.
+
0
bonv
bonv
21 квітня 2020, 21:36
#
Авіакомпанія Virgin Australia, друга за величиною в країні, збанкрутувала через проблеми на тлі кризи. Про це йдеться на сайті перевізника.
Virgin Australia займає приблизно 31% ринку австралійських авіаперевезень.
Дійсно є куди падати. До повного банкрутства.
+
0
Alpenstein
Alpenstein
1 травня 2020, 22:31
#
То жодна авіакомпанія не переживе кризу? Всі збанкротують? Тоді напевно треба вкладатись у залізницю й кораблі - після вірусу вони займуть нішу авіації...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися