Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 березня 2020, 8:41

Британська авіакомпанія Flybe збанкрутувала. Причина — коронавірус

Британська авіакомпанія Flybe, яка є найбільшим регіональним авіаперевізником Європи, збанкрутувала, незважаючи на спроби влади підтримати її. Про це пише Bloomberg.

Британська авіакомпанія Flybe, яка є найбільшим регіональним авіаперевізником Європи, збанкрутувала, незважаючи на спроби влади підтримати її.
Фото: biz.censor.net.ua

Причина банкрутства

  • Проблеми у компанії почалися до спалаху нового коронавірусу в світі, але в результаті вона не змогла впоратися зі зниженням пасажиропотоку, пов'язаного з ним.

  • З 5 березня Flybe перейшла під управління аудиторів EY.

Голова Flybe Марк Андерсон заявив, що йому дуже шкода через ситуацію, що склалася. У листі співробітникам авіакомпанії він зазначив, що всі докладені зусилля з порятунку виявилися безрезультатними. «Ми не змогли знайти реальне рішення», — визнав він.

Вихід Flybe з ринку призведе до погіршення транспортної доступності регіонів Великобританії. Наприклад, в Саутгептоне авіаперевізник виконував 90% всіх рейсів.

Передісторія

  • Фінансові труднощі у авіакомпанії виникли кілька років тому, і на початку 2019 року її купив консорціум, в який входила Virgin Atlantic.

  • За даними компанії, продовження польотів Flybe на рік обійшлося інвесторам у 135 млн фунтів стерлінгів.

  • У січні 2020 року нові власники влили в авіакомпанію 30 млн фунтів стерлінгів, але не дочекалися допомоги від уряду Великобританії, на яку розраховували.

 Рейтинг кредитних карток для мандрівників

  • В 2019 році Flybe перевезла 8 млн пасажирів. Як хабів вона використовувала другорядні аеропорти Бірмінгем, Манчестер і Ексетер.

Flybe стала третьою великою авіакомпанією, яка припинила польоти за останній час після турецької Atlasglobal та італійської Air Italy.

Ситуація з коронавірусом

  • 28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавіруса COVID-19 с «високого» до «дуже високого».

  • За добу в Китаї виявили 143 нових випадків зараження коронавірусом, загинули 23 людини.

  • Число заражених у всьому світі перевищило 97 тис. чоловік, з них більше 80 тис. — в КНР. Всього в світі налічується понад 3 тис. жертв COVID-19

  • Перший випадок зараження коронавірусом підтвердився 3 березня в Україні, в Чернівецькій області.

Коментарі - 1

+
0
LISTT
LISTT
6 березня 2020, 13:00
#
Боюсь это только первые камешки в будущей лавине банкротств ((
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися