Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2020, 15:50

Відкритий ринок землі: зрада чи перемога (відео)

Сьогодні челендж #залишаюсьвдома підтримав Анатолій Мірошниченко (професор, доктор юридичних наук, викладач на кафедрі земельного та аграрного права КНУ ім. Т. Шевченка, старший партнер у EUCON Legal Group).

Головні теми

Експерт відповість на болючі питання стосовно ринку землі, а саме:

  • Чи добре, що закон ухвалено хоча б в такій редакції, чи краще було б взагалі не ухвалювати його і сподіватись на зміни за кілька років

  • Наскільки обґрунтовані застереження, що у разі відкриття ринку землі одночасно і для фізичних і для юридичних осіб дрібні фермери не змогли б конкурувати з холдингами і всю землю купили б великі компанії

  • Обмеження на придбання 10 тис. га землі «в одні руки» в українських реаліях це мало чи навпаки надто багато

  • Який мінімальний обсяг землі має бути у фермера для того щоб його робота була рентабельною

  • Закон не дозволяє продаж землі, що знаходиться в державній і комунальній власності. Скільки зараз в Україні такої землі? Як регулюється її оренда, скільки на цьому заробляє держава і місцеві громади?

Коментарі - 7

+
+15
Все буде Україна
Все буде Україна
10 квітня 2020, 16:14
#
Зрада
+
0
bonv
bonv
10 квітня 2020, 16:18
#
Розпродати все і звалити на ростов..
+
+40
bonv
bonv
10 квітня 2020, 16:18
#
Антиколомойський закон: зрада чи перемога
+
+29
Alvin Todoro
Alvin Todoro
10 квітня 2020, 16:56
#
Каждому вменяемому человеку очевидно что это правильно. А все кто бузит что нельзя продавать, так это те, у кого земли той и нету.
+
0
bonv
bonv
10 квітня 2020, 17:20
#
Народний депутат України, Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що криза в енергетиці спровокована діями глави енергетичного комітету ВР Андрія Геруса. За словами депутата, Герус за півроку знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля і електроенергії остаточно зруйнували вітчизняний енергетичний комплекс. Все для бені…
А земля для кого? Чому так поспішно приймали цей закон і підкуповували депутатів — якщо все для народу?
Може з законів та судів розпочнемо спочатку а потім — землі? Чи зелебоби прийшли на один термін все розграбувати і чухнути з країни?
+
0
bonv
bonv
10 квітня 2020, 17:16
#
Завершення прийняття законодавства щодо врегулювання банківського сектора є «лакмусовим папірцем» для України у багатьох сенсах. 
Як пише «Європейська правда», про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів посол ЄС в Україні Матті Маасікас.
«У серці цього є одне питання. Якщо я не помиляюся, $15 млрд з грошей українських платників податків було спрямовано останніми роками на врегулювання банківського сектора для латання дірок у банківському секторі. Хочеться бути впевненим, що ця ситуація не виникне більше ніколи, й буде ухвалено закон про врегулювання банківського сектора», - сказав Маасікас.
«Але також хтось може запитати, якщо таку кількість грошей платників податків було спрямовано в банківський сектор, чи не хоче уряд, Центральний банк вимагати повернення цих зниклих у банках грошей, дипломатично висловлюючись»
, - додав він.
Маасікас також зазначив, що від ухвалення цього закону залежить передання 500 млн євро для державного бюджету України відповідно до програми макрофінансової допомоги у вигляді позики з низькими відсотками.
«І в цьому плані пов'язаний з МВФ, і навіть більше пов'язаний з Україною, українським суспільством, закон про врегулювання банківського сектора є життєво важливою перевіркою», - пояснив дипломат.
+
0
lika197
lika197
10 квітня 2020, 17:24
#
Главная проблема с этим законом - юрлица и 10000 га с 23-го года.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися