Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2020, 9:50

Кабмін готуватиме «нові стандарти життя» для українців

Обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні, найімовірніше, будуть діяти до початку травня. До цього часу влада повинна підготувати «нові соціальні стандарти життя» для українців. Про це на онлайн-нараді з головами ОДА та мерами міст заявив глава уряду Денис Шмигаль.

На нараді обговорювали проблеми, що стосуються поетапного виходу з карантину.

«Постановою уряду визначено, що карантин діє до 24 квітня. Швидше за все він буде продовжений до початку травня. І тільки тоді ми зможемо скасувати частину обмежень», — сказав Шмигаль.

Читайте також: В Україні планують продовжити карантин — Шмигаль

До цього часу, за його словами, повинні бути підготовлені «нові соціальні стандарти життя» для українців.

«У той же час, ми розуміємо, що хвороба швидко не відступить. Тому повинні підготувати нові соціальні стандарти життя після жорстких карантинних заходів: розробити нові транспортні норми, норми соціальної дистанції, перебування в закритих приміщеннях і установах. На це у нас є трохи часу. І дуже важливо працювати разом», — сказав прем'єр.

Читайте також: Карантин посилюють. Список нових обмежень

Він також сказав, що необхідно переходити до локального карантину у разі нових спалахів хвороби.

Передісторія

  • 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.

  • Уряд запровадив в Україні карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 спочатку на три тижні — з 12 березня по 3 квітня.

  • З 15 березня держава на два тижні закрила кордони для іноземних громадян, а з 17 березня — повністю закрито авіасполучення.

  • З 17 березня по всій Україні закрили заклади харчування, торгові центри, перукарні, розважальні заклади. Продовжують роботу: продуктові і господарські магазини, аптеки, АЗС, банки і банкомати, страхові компанії.

  • З 23 березня в Києві заборонили рух громадського транспорту, зокрема метро. Перевозять тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.

Ситуація з пандемією в Україні

Станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав.

За добу зафіксовано 311 нових випадків.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку у телеграм-каналі «Економіка та коронавірус»

Коментарі - 8

+
+108
ballistic
ballistic
10 квітня 2020, 9:58
#
«нові стандарти життя» - це так зараз називається наступ на свободу особистості?
+
+30
1On
1On
10 квітня 2020, 10:37
#
И эти все лозунги при оглашенной чрезвычайной ситуации, но не чрезвычайном положении. Первая не должна затрагивать свободы действий граждан, а проявляться лишь в усиленной работе служб гос. аппарата. Но проталкивают карантин, изоляцию, ограничение передвижения. Такое, в общем, непонятное фуфло.
+
+4
Alex43
Alex43
10 квітня 2020, 10:03
#
Новые стандарты - не значит лучшие, будет что-то в духе - Денег нет, но вы держитесь,
+
0
bonv
bonv
10 квітня 2020, 10:20
#
Потуже  пояса затянут?
+
0
bonv
bonv
10 квітня 2020, 10:21
#
Нацбанк розповів про жорсткий кризовий сценарій для України. Без МВФ сумно аж за край…
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/finance/10952801-nacbank-rozpoviv-pro-zhorstkiy-krizoviy-scenariy-dlya-ukrajini.html
+
0
bobmarle
bobmarle
10 квітня 2020, 10:34
#
Маскам тоже нужен стандарт минимальный! Или я его упустил где то? Наверно можно и карнавальную маску на всё лицо носить сейчас?
+
0
bonv
bonv
10 квітня 2020, 10:44
#
Україна має план на випадок відмови МВФ - міністр фінансів. Ги:)) В турне з Кварталом після завершення пандемії..
+
0
Lefert
Lefert
10 квітня 2020, 12:39
#
Гайд: маршрутка столкнулась с минивэном в Харькове и оп- смертей больше чем от коронавируса за неделю в Украине. Надо вводить карантин транспортных средств- больше жизней спасём :D
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися