Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 квітня 2020, 19:41

Головне за тиждень. Важливі закони ухвалено: як вони допоможуть Україні пройти кризу

Цього тижня депутати ухвалили вже другий за рахунком антикризовий закон. Запропоновані в ньому інструменти, за ідеєю, мають вирішити відразу кілька завдань: швидко наситити ринок необхідними для боротьби з епідемією ліками і згладити для бізнесу і громадян наслідки схлопування економіки.

Два сценарії для України: кредит МВФ або запуск друкарського верстата

Прийняття земельної реформи і ухвалення в першому читанні законопроекту про банківську діяльність пожвавлять переговори з МВФ щодо підписання кредитної програми. Як швидко Україна зможе отримати новий транш і як буде жити без нього, розбирався «Мінфін».

Макропрогноз оновили. Інфляція 11,6% та долар 29,5

Кабінет міністрів погіршив прогноз по інфляції, зарплаті та валовому внутрішньому продукту у раніше опублікованому макроекономічному прогнозі на 2020 рік. Про це йдеться в постанові уряду від 29 березня.

Перше читання пройдено. Рада ухвалила «антиколомойський» законопроєкт

Верховна Рада підтримала у першому читанні закон № 2571-д про банки, який також називають «антиколомойським».

Верховна Рада в ніч на 31 березня скасувала мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення з 1 липня 2021 року. «За» ухвалення законопроекту проголосувало 259 депутатів.

Карантин змінив правила гри на депозитному ринку. Вкладникам доводиться вдаватися до різних хитрощів, щоб отримати на руки американську валюту наприкінці терміну депозиту. А банки всерйоз думають про те, щоб переробити базові депозитні договори.

Рейтинг кращих кредитів під 0% в МФО

«Мінфін» дізнався, які МФО все ще видають кредити під 0%*. Які суми і на який термін компанії готові давати клієнтам безкоштовно. З'ясував, які МФО найбільш «прозорі» для позичальників і скільки коштуватиме подовження безкоштовного кредит на місяць.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися