Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 квітня 2020, 8:00

Нацбанк перерахував 42,7 мільярда до бюджету

Національний банк перерахував 42,72 млрд грн свого прибутку в державний бюджет. Про це йдеться у повідомленні регулятора у фейсбуці.

Національний банк перерахував 42,72 млрд грн свого прибутку в державний бюджет.
Фото: thepage.ua

«1 квітня 2020 року Нацбанк перерахував 42,72 млрд грн свого прибутку за минулий рік до державного бюджету України. Це на 2 млрд грн більше, ніж планувалося відповідно до закону „Про Держбюджет“, — повідомили в НБУ.

Цьогоріч за узгодженням із Міністерством фінансів було вирішено перерахувати до державного бюджету відразу всю суму прибутку Національного банку.

Читайте також: Рада Нацбанку затвердила дивіденди до держбюджету

»У такий спосіб Національний банк допомагає уряду у нелегкій справі подолання епідемії в Україні. На державний бюджет зараз лягає значний фінансовий тягар боротьби з коронавірусом у країні та підтримки бізнесу і громадян, які найбільше потерпають від обмежувальних заходів", — повідомили в НБУ.

Передісторія

  • 31 березня Рада Національного банку затвердила прибуток НБУ для перерахування до держбюджету на рівні 42,7 млрд грн.
  • Консолідовану фінансову звітність Національного банку за 2019 рік підтвердив незалежний зовнішній аудитор – компанія ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги».

Коментарі - 4

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
2 квітня 2020, 9:23
#
Торік було 60 з гаком. І коливань не було. То ж скажіть, хто тут призивав оленів стригти? Гроші люблять тишу, різкі коливання навіть НБУ погано.
+
0
wanderhit
wanderhit
2 квітня 2020, 10:07
#
То есть по факту 20 было. Гривну же заруинили в 3 раза. Или память шалит
+
0
rredrred
rredrred
2 квітня 2020, 13:55
#
Думаю сейчас министерство финансов на полученную от нбу гривну купит не менее 500 млн дол для подготовки к отдаче долга в мае, а остальная гривна пойдет на финансирование поточних видатків, в том числе и валютных вместо того чтоб еще с января разместить заказы в Украине за гривну, закупают за валюту импортные средства защиты, тесты, ....
500 млн дол для межбанка это не малый объем, думаю ралли на межбанке только впереди как вверх так и вниз
+
+24
bonv
bonv
2 квітня 2020, 10:00
#
Бюджет тріщить по швах - економіці швах.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися