Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 березня 2020, 14:14

Рада Нацбанку затвердила дивіденди до держбюджету

Рада Національного банку затвердила прибуток НБУ для перерахування до держбюджету на рівні 42,7 млрд грн. Про це повідомив глава ради НБУ Богдан Данилишин у фейсбуці.

Рада Національного банку затвердила прибуток НБУ для перерахування до держбюджету на рівні 42,7 млрд грн.
Фото: rbc.ua

Про що говорили

Рада НБУ вирішила затвердити розподіл прибутку в сумі 43,3 млрд грн за наступними напрямками:

  • формування загальних резервів власного капіталу НБУ — 580,8 млн грн;
  • зобов'язання НБУ перед державним бюджетом за 2019 рік — 42,7 млрд грн.

Рішення набирає чинності з дня його прийняття.

Відповідно до закону «Про Нацбанк», в річну фінансову звітність, підтверджену зовнішнім аудитором і затверджену Радою НБУ, визначається прибуток до розподілу і на її основі — сума перерахувань до держбюджету.

Раніше повідомлялося

  • Національний банк України планує перерахувати 42,7 мільярда гривень прибутку в державний бюджет в 2020 році. Це на 2 млрд грн більше, ніж передбачено законом про держбюджет.

  • Консолідовану фінансову звітність Національного банку за 2019 рік вже підтвердив незалежний зовнішній аудитор – компанія ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги».

  • Консолідовану фінансову звітність Національного банку України за 2019 рік передали Раді Національного банку на затвердження.

  • Після цього вона буде оприлюднено на сайті Національного банку, а графік перерахування прибутку до держбюджету на 2020 рік буде узгоджений з Міністерством фінансів.

Коментарі - 5

+
0
alexanderzel
alexanderzel
31 березня 2020, 15:50
#
Схематоз.Пусть НБУ покажет с чего прибыль он получает.Получится что с тех же правительственных ОВГЗ которые есть у них на балансе.То есть правительство по ним платит проценты а потом эти же проценты НБУ уплачивает в бюджет.Деньги из воздуха одним словом.Таким способом можно и триллионы грн рисовать и выплачивать ничем не обеспеченную бумагу.
+
0
Couba
Couba
31 березня 2020, 16:23
#
НБУ зарабатывает довольно много и на маржинальность интервенций и покупки валюты на Межбанке.Плюс управление ЗВР..Наа бы всех и вся в схематизе обвинить...
+
0
ofindependence
ofindependence
31 березня 2020, 17:03
#
Какие деньжища вливают!молодцы!
+
0
ofindependence
ofindependence
31 березня 2020, 17:12
#
Мы должны быть благодарны что Совет НБУ планирует перечислить и вот вот даст бог перечислит, нам, недовольным, эту нужную и такую умело заработанную сумму подтвержденную  энд Янг. Просьба выделить премии из общих резервов собственного капитала НБУ совету нбу и всем остальным, кто дает нам надежду на будущее.Да что там будущее - спасибо что завтра будет, за солнце спасибо и реки...)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 квітня 2020, 12:36
#
Зарабатывает деньги штатный персонал НБУ, а совет раз в году
освящает своим решением фактическое распределение денежных средств.

Хотя члены совета НБУ считают, что без их руководящей и направляющей
роли — НБУ как структура не сможет существовать…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися