Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 березня 2020, 15:58

Справа на 21,6 мільйона. На керівництво банку Богуслав чекає суд

Трьох службових осіб банку Богуслав підозрюють у нанесенні шкоди фінустанові на 21,6 мільйона гривень. Вони постануть перед судом. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури міста Києва.

Трьох службових осіб банку Богуслав підозрюють у нанесенні шкоди фінустанові на 21,6 мільйона гривень.
Фото: nv.ua

Згідно з повідомленням, після ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

У чому звинувачують керівництво банку

Згідно з матеріалами слідства між банком Богуслав та комерційною структурою, «підконтрольною» зазначеним посадовим особам, був укладений кредитний договір на суму понад 21,6 мільйона гривень. Як заставу було передано неіснуюче майно у вигляді промислового обладнання.

«Попри відсутність заставного майна, заступником голови правління банку, який діяв у змові із заступником начальника Управління корпоративного бізнесу банку і начальником служби безпеки, на рахунки підконтрольної компанії були перераховані 21,6 мільйона гривень», — йдеться в повідомленні.

У результаті неповернення кредитних коштів комерційною структурою та відсутність заставного майна, яке забезпечувало б їх повернення, банку Богуслав було завдано збитків на суму 21,6 мільйона гривень.

Читайте також: ФГВФО: З банку «Богуслав» вивели понад 300 мільйонів

Прокуратура міста Києва затвердила й направила до суду обвинувальний акт щодо цих осіб. 

Крім того, повідомили про підозру головному економісту Нацбанку, який підписав акт перевірки заставного майна, попри його відсутність.

Передісторія

25 жовтня 2019 року прокуратура міста Києва поширила інформацію про оголошення підозри старшому економісту Департаменту виїзних перевірок банків НБУ, який, незважаючи на нібито відсутність заставного майна банку Богуслав, підписав акт про його перевірку.

У відповідь у НБУ заявили, що працівники Нацбанку, які перевіяють фінустанови, не мають відношення до надання банками кредитів позичальникам та до можливих зловживань банків.

Читайте також: НБУ заперечує причетність своїх працівників до «схем» у банку Богуслав

Нагадаємо

  • 6 листопада 2017 року ФГВФО відніс банк до категорії неплатоспроможних і ввів тимчасову адміністрацію. 1 грудня того ж року фінустанову було відправлено на ліквідацію.

  • Фонд гарантування вкладів фізосіб продовжив ліквідацію банку Богуслав на один рік з 1 грудня 2018 року до 30 листопада 2019 року включно.

  • У січні 2019 року ФГВФО заявив, що через кредитування пов'язаних осіб з банку Богуслав було виведено більше 300 млн грн.

Коментарі - 3

+
0
Toma666
Toma666
27 березня 2020, 16:45
#
Ну хоть что-то нашли! Если в таком невзрачном банке такие суммы отмывали, что творилось в банках-монополистах..
+
+30
bobmarle
bobmarle
27 березня 2020, 21:43
#
"Кроме того, сообщили о подозрении главному экономисту Нацбанка, который подписал акт проверки залогового имущества, несмотря на его отсутствие." - Валеркин хлопец?
+
+3
mary27
mary27
28 березня 2020, 10:01
#
Одно время ''Богуслав'' участвовал в ''бонусе к депозиту'' от ''минфина''.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися