Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 березня 2020, 15:10

У прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона діагностували коронавірус. Міністр охорони здоров'я теж захворів (оновлено)

Тест на коронавірус 55-річного прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона показав позитивний результат. Про це він повідомив в Twitter.

За його словами, у нього легкі симптоми захворювання і зараз він знаходиться в самоізоляції.

Джонсон заявив, що він продовжить керувати урядом країни по відеозв'язку.

Читайте також: Коронавірус і політики. Covid-19 дістався до князя Монако

Пізніше стало відомо, глава Міністерства охорони здоров'я Великобританії Метт Хенкок заразився коронавірусом.

«За лікарською порадою я здав аналіз на коронавірус. Аналіз позитивний. На щастя, симптоми незначні, я працюю з дому і самоізолююсь. Життєво важливо, щоб ми дотримувалися рекомендацій Національної служби охорони здоров'я і рятували життя», — повідомив Хенкок.

Раніше повідомлялося

Принц Уельський Чарльз, син королеви Великобританії Єлизавети II, здав позитивний тест на коронавірус SARS-CoV-2.

Коронавірус «косить» політиків та держслужбовців

Раніше у ЗМІ фігурувала інформація, що хворобу діагностували в президента Бразилії Жаїра Болсонару, проте офіційно це заперечили.

Минулого тижня коронавірус діагностували в заступниці міністра охорони здоров'я Британії і члена парламенту Надін Дорріс. Вона розповідала, що в якийсь момент почувалася «досить кепсько», але припустила, що «найгірше вже позаду».

Також підозра на Covid-19 підтвердилася у міністра внутрішніх справ Австралії Пітера Даттона — політика поклали до лікарні, він розповідав, що почувається добре.

Серед заражених і головнокомандувач збройних сил Польщі Ярослав Міка. Хворобу виявили після того, як він повернувся з Німеччини.

До цього позитивний результат на коронавірус показав тест Нікола Дзингаретті, лідера Демократичної партії Італії, яка входить до правлячої коаліції.

На самоізоляції перебуває прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо — упродовж двох тижнів він працюватиме з дому, оскільки коронавірус виявили в його дружини Софі Грегуар-Трюдо. У пресслужбі прем'єра запевняють, що вона почувається добре. В самого прем'єра симтомів хвороби немає.

Ситуація в Україні

Станом на 10:00 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 4 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 62 нових випадку.

Коментарі - 4

+
+43
delucrum
delucrum
27 березня 2020, 15:20
#
Заметил, что те кто больше всего трепиться за отмену карантина, как и Борис, что до последнего не хотел вводить его, первые и хапают вирус
+
+15
Orozco
Orozco
27 березня 2020, 15:24
#
Дональд две недели рассказывал, что это заговор демократов. Да и соседние с нами государства с престарелыми президентами затянули...
+
0
Італій .
Італій .
27 березня 2020, 20:26
#
Почему карантинофилы как и прочие филы так любят выдавать желаемое за действительное.

Первые заболевшие были в феврале, первый умерший 5 марта, 14 марта заболел новорожденный, сегодня 27 марта. Первый хапанул, ага.
+
+27
gastgeber
gastgeber
27 березня 2020, 15:43
#
Да он никогда здоровым и не выглядел.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися