Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 березня 2020, 16:33

У принца Чарльза виявили коронавірус

Принц Уельський Чарльз, син королеви Великобританії Єлизавети II, здав позитивний тест на коронавірус SARS-CoV-2. Про це повідомляє Sky News з посиланням на заяву Кларенс-хауса — вестмінстерської резиденції членів британської королівської сім'ї.

Принц Уельський Чарльз, син королеви Великобританії Єлизавети II, здав позитивний тест на коронавірус SARS-CoV-2.
Фото: mind.ua

Що говорять в резиденції

  • Принц Чарльз мав легкі симптоми зараження, але при цьому відчував себе досить добре, щоб протягом останніх декількох днів працювати з дому.

  • «Зараз неможливо встановити, від кого принц заразився коронавірусом, оскільки протягом останніх тижнів він брав участь у великій кількості заходів у зв'язку зі своєю публічністю», — додають в Кларенс-Хаусі.

  • Дружина Чарльза — Камілла, герцогиня Корнуольська, — також здала тест на коронавірус, але він показав негативний результат, йдеться в заяві.

Читайте також: Коронавірус і політики. Covid-19 дістався до князя Монако

  • Стало відомо, що принц Чарльз захворів на коронавірус через два тижні після зустрічі з 62-річним князем Монако Альбером II, у якого раніше виявили коронавірусну інфекцію. Вони сиділи навпроти на заході WaterAid в Лондоні.

  • Зазначимо, що Чарльз зараз є безпосереднім спадкоємцем королівського трону Великобританії.

  • Принцу Чарльзу 71 рік.

Коронавірус «косить» політиків та держслужбовців

Раніше у ЗМІ фігурувала інформація, що хворобу діагностували в президента Бразилії Жаїра Болсонару, проте офіційно це заперечили.

Минулого тижня коронавірус діагностували в заступниці міністра охорони здоров'я Британії і члена парламенту Надін Дорріс. Вона розповідала, що в якийсь момент почувалася «досить кепсько», але припустила, що «найгірше вже позаду».

Також підозра на Covid-19 підтвердилася у міністра внутрішніх справ Австралії Пітера Даттона — політика поклали до лікарні, він розповідав, що почувається добре.

Серед заражених і головнокомандувач збройних сил Польщі Ярослав Міка. Хворобу виявили після того, як він повернувся з Німеччини.

До цього позитивний результат на коронавірус показав тест Нікола Дзингаретті, лідера Демократичної партії Італії, яка входить до правлячої коаліції.

На самоізоляції перебуває прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо — упродовж двох тижнів він працюватиме з дому, оскільки коронавірус виявили в його дружини Софі Грегуар-Трюдо. У пресслужбі прем'єра запевняють, що вона почувається добре. В самого прем'єра симтомів хвороби немає.

Ситуація в Україні

  • Станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальних, 1 пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

  • За добу було зафіксовано 29 нових випадків.

  • Виявлені перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Коментарі - 2

+
0
paniker
paniker
25 березня 2020, 18:57
#
Пипец подкрадывается незаметно
+
0
Італій .
Італій .
25 березня 2020, 19:43
#
Чи ни новость
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися