Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 березня 2020, 20:00

Головне за тиждень. Життя на карантині: як влада підтримає бізнес і населення

Президент України підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу. Зокрема, закони надають підтримку платникам податків і вирішують проблему доступності медичних засобів.

Життя в карантині: Що діється з доларом і економікою

У свіжому відео рубрики «Прямо по курсу» на нашому youtube-каналі обговоримо з експертом Олексієм Козирєвим ситуацію на валютному ринку; динаміку вартості золота та рекомендації щодо інвестицій в нього. Є також прогноз курсу долара і євро на найближчий час.

Карантин спустошує каси банків. НБУ вирішує проблему з нестачею валюти

Національний банк спільно з банками вирішує проблему нестачі готівкової валюти в касах фінустанов. Через зупинку авіасполучення виникли проблеми з доставкою валюти, а у населення — підвищений попит на неї.

Банки змінили графік роботи й закрили деякі відділення на карантин

Українські банки вживають заходів щодо зниження ризиків на час карантину. Тимчасово закривають частину відділень, скорочують години роботи, вводять сангодинни й обмеження на кількість клієнтів у відділенні.

Позичальників не будуть штрафувати за несвоєчасне обслуговування кредитів під час карантину

Депутати вирішили піти назустріч позичальникам. У березні-квітні фінансові установи не матимуть права застосовувати до них штрафні санкції за несвоєчасне обслуговування кредиту.

Зняти чи залишити. НБУ заборонив банкам вводити обмеження по депозитах

Нацбанк заборонив банкам вводити будь-які обмеження по депозитах, термін яких закінчився. Про це заявив голова НБУ Яків Смолій під час брифінгу щодо роботи банківської системи та фінансових ринків.

Фондові ринки продовжує лихоманити. Інвестори масово тікають з активів, що дешевшають. Але збитки підраховують далеко не всі. Деякі щасливчики, наприклад, на своїх акціях за останні півроку змогли збільшити прибуток в рази.

Мінекономіки буде стежити за цінами в супермаркетах і наявністю продуктів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства що два дні буде робити огляд торговельних мереж на наявність там значущих продтоварів, а також стежити за цінами на них.

У Києві запроваджують надзвичайну ситуацію. Що це таке

У Київській міській державній адміністрації прийняли рішення ввести режим надзвичайної ситуації в Києві. Що це означає — розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися