Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 березня 2020, 8:15

Служба зайнятості розповіла про виплати безробітним під час карантину

Карантин через коронавірус в Україні не вплине на виплату допомоги по безробіттю. Про це повідомили в пресслужбі Державного центру зайнятості.

Карантин через коронавірус в Україні не вплине на виплату допомоги по безробіттю.
Фото: from-ua.com

Що кажуть у центрі зайнятості

«Є випадки розміщення неперевіреної та некоректної інформації, яка може призвести до неправильного розуміння своїх прав безробітними громадянами. Так, в деяких засобах масової інформації з'являються помилкові повідомлення про можливе припинення виплат допомоги по безробіттю на період карантину. Інформуємо вас, що це не відповідає дійсності», — йдеться в повідомленні.

Усі фінансові зобов'язання перед безробітними виконуються у відповідності з чинним законодавством.

Читайте також: МОП: 25 мільйонів людей можуть втратити роботу через кризу. Що повинні зробити влади

Допомога по безробіттю

  • Правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття прийняло рішення про підвищення з 1 березня 2020 року мінімального розміру допомоги по безробіттю.

  • Для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 1630 грн до 1800 грн.

  • Для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 610 грн до 650 грн.

Читайте також: Безробіття в Україні в грудні зросла на 17%

Основні причини безробіття

За даними дослідження, яке проводило МЕРТ:

  • 38% безробітних в Україні — це звільнені за власним бажанням або за угодою сторін;
  • 21% — звільнені з економічних причин;
  • 10% всіх безробітних українців — це студенти, які не змогли працевлаштуватися після закінчення навчання;
  • 9% українців мають сезонну роботу;
  • 5% не працевлаштовані через завантаженість домашніми обов'язками.

За даними Держстату, рівень безробіття в Україні в 2018 році знизився до 8,8% з 9,9%, зареєстрованих за підсумками 2017 року, і склав 1,578 млн чоловік.

Читайте також: Чотири прожиткових мінімуми. В Україні зросте розмір допомоги по безробіттю

Коментарі - 8

+
+1
uberhoghskill
uberhoghskill
20 березня 2020, 9:16
#
Є подруга, яка звільнилася в січні і на даний момент на обліку в центрі зайнятості. У вівторок їй зателефонували і повідомили, що можна не приходити на призначені зустрічі й семінари цього місяця, бо виплати призупинені.
+
+3
Igorenya
Igorenya
20 березня 2020, 11:42
#
Повлияет - начислений не будет, т.к. отменили все посещения до 3 Апреля! Пока...
+
0
dn240574stv
dn240574stv
28 квітня 2020, 6:16
#
Посещения по телефону.Начисляют но типа т.к.нет финансирования и все летит к чертям собачим сидишь без копейки денег.Его выплатят когда будет финансирование.В киеве вчера выплатили у кого было посещение до 20го апреля,Днепр-нет.
+
+5
kashkarova
kashkarova
20 березня 2020, 14:45
#
Мне 19/03/20/ позвонила сотрудница Лисичанского центра занятости и сообщила, что 31.03.20 мне не нужно приходить и на мой вопрос по поводу пособия сказала, что все выплаты приостанавливаются до дальнейших разьяснений. После этого я позвонила на гарячую линию по Луганской области и мне сообщили, что это неверная информация. я на этом не остановилась и спросила об этом на сайте центра занятости в фейсбук. на что мне ответили-Державна служба зайнятості Людмила Крамарева доброго дня. Ми вибачаємось за те, що вам було надано некоректну інформацію щодо виплат допомоги по безробіттю в період карантину. Роз'яснення надано директором Державного центру зайнятості Ольгою Макогон на особистій сторінці в Фейсбук та на сторінці Державної служби зайнятості.
сегодня с утра мне позвонила начальница Лисичанского центра занятости и сказала:начисления делают только после фактического посещения. И что если пособие мой единственный доход то я могу прийти 31.03.20 в перчатах и маске и меня примут.А еще начальница Лисичанского ЦЗ сказала, что типа это забота о нас , о людях. И типа все рады были, что не нужно идти в ЦЗ. Поэтому если не боюсь коронавируса то могу прийти. На что я ответила, что боюсь не коронавируса, а голодной смерти. И вот, что еще интересно. Как это может быть, что люди рады, что не нужно идти в центр занятости... за счет чего же они планируют жить.
+
+3
anna5verner
anna5verner
16 квітня 2020, 14:35
#
З початком карантину в країні, перестала надходити допомога по безробіттю. В центрі зайнятості говорять ждіть а на гарячій ліній говорять що такого буди не може, ви вже давно повинні були отримувати допомогу. Приходити не потрібно і виплати не надходять. Писала листи на офіційному сайті Центру Зайнятості але кожного разу безглузді відписки типу: «некоректно подано та роглядатися не буде». Зі своїм радником зв'язуємся регулярно по телефону. Серед моїх знайомих ситуація аналогічна. Пробачте, але це вже дістало. З кожним роком розумію, що мені соромно за те, що я Українка. Ніби ні хто не розуміє, що гроші або вже вкрали або хтось отримує проценти з депозиту. 
м. Новгоро - Сіеврськ. Чернігівська обл.
+
0
vladpvi
vladpvi
21 квітня 2020, 21:46
#
Объясните , каким образом документ об образовании (если он утерян) может влиять на присвоении статуса безработного ? Рабочий стаж порядка 30 лет. Как говорят в центре занятости данный документ включен в список необходимых документов в 2019 году. На просьбу написать отказ на эл.почту услышал-«ага.щас». Точно работник с высшим образованием и наверно не одним.  
Давайте я помогу объяснить. Это для того чтобы отказывать в регистрации, у многих у кого атестат о среднем образовании (а в советские времена он был у 98% населения)или утерян или не могут найти. Человек не работал? Да нет, работал и платил налоги. Просто сейчас выгодно выкинуть за борт этих людей.



+
+2
dn240574stv
dn240574stv
28 квітня 2020, 6:10
#
Днепр.Карьерный радник сказала что начисление по ведомости было 17.04, нет финансирования, когда будет неизвестно, уже 27.04, денег на карте нет.Когда будет финансирование? Денег 3грн.в кошельке.Это издевательство!!!
+
0
Alex856
Alex856
30 травня 2020, 19:30
#
На учете с 23 апреля, со слов работника ЦЗ выплата начислена 20 мая. 30 мая - ни копейки выплат не получено. Денег нет !
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися