Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 березня 2020, 15:17

Deutsche Bank прогнозує глобальний економічний спад

У першій половині 2020 року варто чекати «серйозний глобальний економічний спад». У I кварталі впаде сукупний попит у Китаї, у II-му — в єврозоні та США. Про це йдеться у записці економічної групи Deutsche Bank.

Як впаде економіка

«Зараз у нас є попередні дані про негативний економічний вплив на Китай, і вони набагато перевищують наші початкові прогнози. Серед інших факторів сюди варто включити більш поширені, драконівські заходи стримування, спрямовані на те, щоб впоратися з поширенням вірусу, зростанням напруженості на кредитних ринках і різким посиленням фінансових умов. Все це змусило нас суттєво переглянути наші глобальні прогнози зростання у першій половині року», — йдеться в записці.

Китай. У Китаї команда Deutsche Bank прогнозує падіння економіки на 9% на щоквартальній основі, або на 30% в I кварталі.

Єврозона. Також Deutsche Bank прогнозує падіння ВВП єврозони в II кварталі на 24% в рік.

США. ВВП США — на 13%. Це безпрецедентний рівень падінь. Попередній рекорд різкий щоквартальний спад в США досяг 10% в I кварталі 1958 року.

Читайте також: Коронавірус і фінансова криза. Що буде з економікою України

Прогноз банку

Хороша новина: прогнози будуються відносно коротких спадів.

«Ми не очікуємо повну окупність, навіть якщо враховувати вражаючі масштаби фіскальних і монетарних стимулів, які, швидше за все, будуть використовуватися», — сказали в команді Deutsche Bank.

Читайте також: Особливості нової фінансової кризи і чим вона небезпечніша за попередні

Звичайно, все може погіршитися.

Прогноз Deutsche Bank залежить від ідеї, згідно з якою «прийняті суворі заходи стримування дозволять згладити криву епідемії до середини року» відбудеться V-подібне відновлення.

«Цілком можливий і набагато гірший результат», — вважають вони.

Читайте також: COVID-19: обвал котирувань, криза туризму і валютна паніка

Нагадаємо

Економісти з Morgan Stanley і Goldman Sachs заявили, що епідемія в світі викликала глобальну рецесію і зараз дебати зосереджені на її ймовірній тривалості і глибині.

Як підготуватися до світової кризи і заробити на ній (відео)

Коментарі - 2

+
0
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
19 березня 2020, 16:08
#
Deutsche Bank даже в топ 15 не входит. Кому нужны его советы и домыслы?
+
+29
andriytavs
andriytavs
19 березня 2020, 16:15
#
«Мы не ожидаем полную окупаемость, даже если ... » Какую окупаемость?? Полное восстановление экономики. Переводчик же должен понимать, что переводит!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися