Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 березня 2020, 8:30

Приватбанк оскаржуватиме повернення 247 АЗС

Приватбанк оскаржить ухвалу Господарського суду Києва, щодо повернення із незаконного володіння 247 АЗС від групи компаній колишніх власників банку. Про це йдеться у повідомленні банку.

Дії Приватбанку

  • Приватбанк оскаржить ухвалу Господарського суду Києва від 10 березня 2020 року та вживатиме всіх необхідних заходів для унеможливлення незаконного використання належного банку майна — мережі з 247 автозаправних станцій.

  • Приватбанк вважає, що господарський суд не надавши належної правової оцінки всім обставинам справи, прийняв завідомо неправосудну та незаконну ухвалу про забезпечення позову, якою обмежив його конституційне право власності на своє майно.

Передісторія

  • Приватбанк через суд намагався розірвати договір лізингу на 247 автозаправні станції мережі «Приват», проте суд за позовом 38 компаній-орендаторів цих АЗС заборонив банку вчиняти дії по поверненню або витребуванню об’єктів лізингу.

Читайте також: Приватбанк VS Суркіси: Верховний суд оголосив перерву на невизначений термін

  • Протягом серпня-вересня 2016 року 120 нафтобаз та 248 АЗС колишнім менеджментом банку було передано в фінансовий лізинг компаніям, пов’язаним з минулими власниками, з наступною передачею в оренду підконтрольним підприємствам.

  • На сьогоднішній день, заборгованість перед банком по зазначених договорах фінансового лізингу складає більше 6 млрд грн.

  • В зв’язку з несплатою обов’язкових лізингових платежів відповідно до умов договорів, банк, починаючи з 2017 року в односторонньому порядку розриває ці договори та повертає нерухоме майно у володіння банку.

Читайте також: Держбанки: коли чекати на інвесторів та що заважає приватизації

  • Після припинення договорів фінансового лізингу, лізингоодержувачі та орендарі, яким це майно було передано в оренду за згодою колишнього менеджменту банку, усвідомлюючи, що приміщення займається ними без відповідної правової підстави, відмовляються повертати нерухоме майно, блокують доступ представників банку до приміщень, чим створюють перешкоди власнику вільно володіти та розпоряджатися своїм майном.

Що відомо про мережу Привату

  • На сьогодні роздрібна мережа Привату складається з 1540 заправок, що працюють під 11 брендами. Це найбільша консолідована мережу в країні.

  • У низці регіонів вони займають більше 40% від загальної кількості АЗС.

  • Формально управління мережею АЗС Привату здійснюють понад 50 юридичних осіб, які змінюються з інтервалом в рік.

Коментарі - 1

+
0
Lefert
Lefert
17 березня 2020, 10:05
#
Вот это вот ржака: «ограничил его конституционное право собственности на свое имущество», вор у вора шапку украл :D
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися