Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 лютого 2020, 14:58

Фонд гарантування остаточно ліквідував банк Пшонки

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам БГ Банку. Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам БГ Банку.
Фото: hromadske.ua

Коли банк було ліквідовано

Фонд гарантування повідомляє про завершення 26 лютого 2020 року виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам БГ Банку та припинення реєстрації банку як юридичної особи. 

Як зазначають у Фонді, у межах виплати гарантованого відшкодування вкладники БГ Банку отримали 270,85 млн грн, що становить 97,3% від загальної гарантованої суми.

Читайте також: Депозити населення зросли на 36,09 мільярда (інфографіка)

Що відомо про банк

Нагадаємо, що НБУ ухвалив рішення ліквідувати БГ Банк у лютому 2015 року.

Банк пов'язують із сином колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки Артемом.

Фонд гарантування виявив маніпуляції з ліквідними активами БГ банку незадовго до віднесення його до категорії неплатоспроможних.

Раніше повідомлялося

  • Загальна сума вкладів фізичних осіб у банках, які є учасниками ФГВФО, на 1 лютого 2020 року склала 487,3 млрд грн. Порівняно із січнем сума вкладів зросла на 13 мільярдів.

Порівняти ставки за депозитами в гривні, доларі та євро

  • Сума вкладів фізичних осіб у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів (усі банки, окрім Ощадбанку) за 2019 рік збільшилася на 36,09 млрд грн.
  • Державний Ощадбанк стане учасником Фонду гарантування вкладів фізосіб з 1 липня 2020 року.
  • Чинна система гарантій держави по усім 100% коштів фізосіб буде замінена на гарантії до 200 тисяч грн на одного клієнта.
  • Якщо вклад, залучений Ощадбанком до 1 липня 2020 року, перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладом, то частину вкладу, що не підлягає відшкодуванню за рахунок коштів Фонду, гарантуватиме держава.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися