Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 лютого 2020, 18:57

Уточнення: Суд визнав незаконним звільнення Насірова з ДФС, але не відновив його на посаді

Суд не поновлював Романа Насірова на посаді очільника Державної фіскальної служби, бо той відмовився від такої вимоги. Про це повідомили у пресслужбі Шостого апеляційного адміністративного суду Києва.

Суд не поновлював Романа Насірова на посаді очільника Державної фіскальної служби, бо той відмовився від такої вимоги.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо про рішення суду

У суді наголосили, що ухвалою від 17 лютого 2020 року прийняли відмову Насірова від позовних вимог щодо відновлення його на посаді голови ДФС. Також рішення попередньої інстанції щодо поновлення його на посаді визнано нечинним.

У суді пояснили, що апеляційна інстанція підтвердила незаконність звільнення Насірова, але поновлювати його на посаді не будуть. Та й поновлювати немає де, бо ДФС реорганізували.

Читайте також: Кабмін оскаржив поновлення Насірова на посаді глави ДФС — ЗМІ

Передісторія

Насірова відсторонили від посади керівника ДФС на початку березня 2017 року, одразу після того, як детективи НАБУ затримали його та взяли під варту із заставою у 100 млн гривень. Тоді дружина внесла за нього заставу.

Через рік, 31 січня 2018 року, Кабінет міністрів звільнив ексчиновника через те, що він має громадянство Великої Британії, що заборонено законом при виконанні обов'язків глави ДФС.

У листопаді 2017 року Насірову вручили обвинувальний акт. За версією слідства, він дав дозвіл на розстрочення податкових боргів підприємствам народного депутата Олександра Онищенка. Тим самим завдав збитків бюджету на 2 мільярди гривень, вважають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Читайте також: Позов Насірова не зупинить реформу ДФС — Маркарова

11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва поновив його на посаді і наказав виплатити йому компенсацію 184 тисячі гривень.

18 грудня 2018 року Кабінет міністрів постановив реорганізувати Державну фіскальну службу та утворити Державну податкову службу та Державну митну службу.

Коментарі - 4

+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
24 лютого 2020, 19:16
#
Одне питання - він тепер подає в суд на відшкодування із наших податків своєі зарплати за період поки аін не міг виконувати обов‘язки?
+
+45
matroskin
matroskin
24 лютого 2020, 19:35
#
Думаю это лишнее, КМ выплатит ему всё и без дополнительного суда, тот суд он то уж 10000% выиграет.
А вообще чудная у нас страна, и с каждым днем всё чудней. Безнаказанность творит чудеса.
+
0
Dafxf4300
Dafxf4300
24 лютого 2020, 22:49
#
Ждем Федорыча с Килей, они на очереди, пора компенсацию за 6 лет готовить...
+
0
PetrLund
PetrLund
25 лютого 2020, 11:16
#
Зеленые щенки
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися