Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 лютого 2020, 11:21

НБУ вирішив створити контактну групу грошового і валютного ринків

Національний банк України створює контактну групу грошового і валютного ринків для обміну інформацією та думками з їх учасниками щодо актуального стану і шляхів розвитку цих ринків. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Національний банк України створює контактну групу грошового і валютного ринків для обміну інформацією та думками з їх учасниками щодо актуального стану і шляхів розвитку цих ринків.
Фото: mind.ua

Що відомо про створення 

  • В групу з представниками Нацбанку повинні увійти 25 експертів, рекомендованих 25 банками з найкращим рейтингом активності на грошовому і валютному ринках, а перше її засідання очікується в квітні.

  • Основи функціонування цього консультативного органу презентували заступник глави НБУ Олег Чурій, який очолить групу, і представники департаменту відкритих ринків НБУ на зустрічі з банкірами минулого тижня.

  • Передбачається, що група буде збиратися щоквартально, але не рідше двох разів на рік.

Читайте також: Мінфін, Держказначейство і Нацбанк: хто визначить курс наприкінці лютого

Що обговорюватимуть на засіданні

  • На другому засіданні контактної групи планується голосування за висунуті банками кандидатури до складу Комітету оверсайту Українського індексу міжбанківських ставок UIIR. Цей комітет утворюється у складі чотирьох представників НБУ і трьох представників ринку, номінованих Контактною групою і затверджуються правлінням.

  • Згідно поданої НБУ презентації, до січня 2021 року регулятор ставить завдання привести UIIR як головний індикатор грошового ринку до принципів IOSCO і зробити відповідну заяву. Іншим завданням є фактичний старт операцій своп процентної ставки (IRS) до кінця 2020 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися