Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2020, 19:10

Головне за тиждень: сповільнення економіки, доступна іпотека та як заощадити на обслуговуванні кредиту

Ріст ВВП в IV кварталі 2019 року склав 1,5%, порівняно з аналогічним періодом 2018 року. По відношенню до попереднього кварталу зростання дещо сповільнилося.

Як зросте реальна зарплата у 2020 році. Підрахунки МЕРТ

У 2020 році розмір реальної, тобто скоригованої на інфляцію, зарплати має збільшитися на 8-9%.

ОВДП втрачають привабливість. Що буде з бюджетом і гривнею

Вартість українських боргів знижується. Ставки за гривневими ОВДП впали нижче позначки 10% річних. Інвесторів це не радує — інтерес до держоблігацій остигає.

У травні 2021 року уряду доведеться платити інвесторам за ВВП-варрантам — цінними паперами, які були випущені у 2015 році після глобальної реструктуризації держборгу. Україна стане третьою країною в світі, що відпрацювала цей інструмент.

Курс долара, МВФ, тіньова економіка: до чого готуватися (відео)

До Києва приїхали ревізори з МВФ. Чи виконала Україна домовленості в повному обсязі? Про це й не лише розповідає фінансовий експерт Олексій Козирєв у новому відео рубрики «Прямо по курсу» на youtube-каналі «Мінфіну».

Три приватних банки приєдналися до урядової програми видачі пільгових кредитів під 5-7-9% річних на створення та розвиток бізнесу. 

Доступна іпотека від Привату. Банк знизив річну ставку на «первинку» до 14,9%

Приватбанк оголосив про значне зниження ставок за всіма програмами кредитування купівлі житла. 

Як заощадити на обслуговуванні кредиту

Кредитні відносини з банком або МФО не завжди складаються гладко. Приховані комісії, необхідність обслуговувати відразу декілька позик можуть стати важким тягарем. Але вихід є – домовитися зі своїм банком про пом'якшення кредитних умов або піти до іншого кредитора.

Як ФОП може зекономити 230 тисяч в рік на податках

Податковий законопроект, який передбачає підвищення лімітів річного доходу для ФОП, – вже на підписі у президента. Коли він набере чинності, підприємці, які зараз працюють, приміром на 3-ій групі, зможуть перейти до 2-ї. Відтак – зекономлять на податках. «Мінфін» порахував, скільки.

Коментарі - 1

+
0
zyrandol
zyrandol
22 лютого 2020, 0:14
#
Экономика замедляется сейчас во всем мире, так что не ссать)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися