Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 лютого 2020, 9:04

Фонд гарантування завершив ліквідацію Експобанку

15 лютого 2020 року внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб про державну реєстрацію припинення ПАТ «Комерційний банк «Експобанк» як юридичної особи, банк ліквідований. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

15 лютого 2020 року внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб про державну реєстрацію припинення ПАТ «Комерційний банк «Експобанк» як юридичної особи, банк ліквідований.
Фото: ukrinform.ru

Вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними.

Передісторія

  • 27 січня 2020 року Фонд завершив виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам АТ «КБ «Експобанк». У межах виплати гарантованого відшкодування вкладниками Експобанку отримано 295,75 млн грн, що становить 98,9% від загальної гарантованої суми.

Читайте також: Через схеми з Експобанку виведено активів на понад мільярд гривень

  • Національний банк 22 січня 2015 року прийняв рішення про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії Експобанку.

  • Під час тимчасової адміністрації та ліквідації уповноваженою особою Фонду гарантування було виявлено схему із виведення коштів, розміщених на кореспондентських рахунках Експобанку, за участі юридичних осіб-нерезидентів.


Джерело: http://www.fg.gov.ua/not-paying/banky-likvidovani-fondom/37-ekspobank/46518-likvidatsiiu-at-kb-ekspobank-zaversheno

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися