Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2020, 19:04

Головне за тиждень: польська зарплата, дешева іпотека та до якої межі впадуть ставки за депозитами

Прибуток банківського сектору у 2019 році за попередніми даними становить 60 мільярдів гривень. Це майже втричі більше ніж у 2018 році.

Скільки зароблять вкладники банків цього року

Український індекс ставок за депозитами фізосіб у гривні на 12 місяців за січень впав з 15,18 % до 14,04% річних. Історичні мінімуми оновлюють також ставки за валютними вкладами. Середня дохідність зараз знаходиться на рівні 1,3-2,1% річних у доларах і 0,5-1% в євро.

Куди вигідно інвестувати гроші в 2020 році. Поради банкірів та інвесторів

НБУ планує знизити облікову ставку з нинішніх 11% до 7% до кінця року. Разом з нею буде зменшуватися й дохідність депозитів та ОВДП. Схоже, українці можуть забути про фіксований дохід в 20% річних і вище.

Зарплата, іпотека, курс: чого очікувати (відео)

За словами глави держави, середня зарплата українців за 4,5 року стане такою ж як у Польщі. Президент України декларує не тільки підвищення заробітної плати, але і можливість брати іпотечні кредити під 10% річних. Чи є реальний фундамент для реалізації цих обіцянок?

Ліміти на штрафи і «злив» даних: що чекає на позичальників «до зарплати»

Позичальники незабаром зможуть забути про страх втрапити до «боргової ями». Депутати пропонують встановити ліміт на стягнення з боржників за простроченими кредитами.

НБУ розширив можливості іноземних банків за валютними операціями в Україні. З 8 лютого 2020 року вони зможуть проводити операції з купівлі-продажу валюти не тільки з нашими банками, але і безпосередньо один з одним — через гривневі коррахунки в українських банках.

Що заважає банкам видавати дешеві кредити

Цього року Нацбанк вже знизив облікову ставку до 11% і планує зменшити її до 7% до кінця цього року. Тепер черга за банками. Всі з нетерпінням чекають, коли вони знизять ставки за кредитами.

Держстат буде по-новому рахувати інфляцію. Дрібні міста не братимуть до уваги

Держстат змінив методологію розрахунку інфляції. Тепер будть враховуватися дані про ціни лише у великих містах.

Ставки за іпотекою до вересня повинні впасти до 10% — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає, що ставку по іпотечних кредитах уже до вересня можна знизити до 10% річних.

В ДПС розповіли, чому підприємці мають користуватися програмним РРО

З 19 квітня бізнес зможе використовувати програмні РРО замість класичних. Наразі триває тестування безкоштовного додатку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися