Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2020, 8:16

Фонд гарантування поверне власнику майно банку «Юнісон»

Задоволення вимог кредиторів банку «Юнісон» завершилося. Майно, яке залишилося, може бути повернено його власникам. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Задоволення вимог кредиторів банку «Юнісон» завершилося.
Фото: ubr.ua

Яке майно залишилося

  • У фонду залишилося нереалізоване майно банку.

  • Після задоволення вимог кредиторів ФГВФО може повернути власникам 408 кредитів з боргами та дебіторську заборгованість.

  • Також серед майна, що залишилося, майже 100 одиниць комп’ютерної техніка, 15 транспортних засобів, інвентар, меблі, а також банки векселів та чекових книжок.

Передісторія

  • У квітні 2016 року НБУ відніс банк «Юнісон» до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності. На той час акціонерами фінустанови були 11 компаній, які зареєстровані у Республіці Кіпр. Жодна з них не володіла понад 10% статутного капіталу банку.

  • У червні 2018 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб Нацбанк ліквідував «Юнісон».

  • У вересні цього ж року Верховний Суд не задовольнив скаргу акціонера банку «Юнісон», «Мелігант Груп ЛТД», і не скасував рішення Нацбанку про віднесення фінустанови до неплатоспроможних.

  • Однак у липні 2019 року Окружний адмінсуд міста Києва задовольнив позов кіпрських компаній «Інтентост Сістемс ЛТД» і «Мелігант Груп ЛТД» — колишніх акціонерів банку «Юнісон».

  • Суд скасував рішення Нацбанку про ліквідацію фінустанови. Крім того, він зобов’язав НБУ повернути «Юнісону» банківську ліцензію та ліцензію на здійснення валютних операцій.

  • Згодом Шостий апеляційний адміністративний визнав ліквідацію банку законною.

 Оформити депозит в надійному банку

Коментарі - 2

+
+30
sergunya73
sergunya73
14 лютого 2020, 10:12
#
Это поистине уникальная ситуация. Обычно активов банка не хватает до третьей очереди, а тут даже излишки остались. И это несмотря на то, как «умело» распоряжается чужими активами ФГВФЛ. Всё это говорит лишь о том, что этот банк списали в утиль без каких либо оснований.
+
0
Alex9322
Alex9322
14 лютого 2020, 11:32
#
Согласен с Вами. Это - единственный Банк, который выплачивал деньги клиентам за счет собственных средств не дожидаясь реестра ФГВ, еще и в полном объеме. Огромный респект им за это.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися