Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 лютого 2020, 16:12

Ощадбанк зупинив шахрайські дії щодо заставного майна

Державний Ощадбанк припинив дії групи компаній Lauffer і реєстраторів, спрямовані на незаконне позбавлення банку права власності на нерухоме майно. Про це йдеться в повідомленні банку.

Державний Ощадбанк припинив дії групи компаній Lauffer та реєстраторів, спрямовані на незаконне позбавлення банку права власності на нерухоме майно.
Фото: delo.ua

Заява банку

«Банк відбив низку рейдерських атак, які відбувалися з кінця жовтня до середини січня щодо заводу в Слов'янську, придбаного банком у власність, та майна, яке знаходиться в заставі (майна Уманського консервного комбінату), за боргами ТОВ «ТК «Урожай» (входить у групу компаній Lauffer)», — повідомляє прес-служба.

Схема позбавлення банку права власності

  • Державні реєстратори Микільської райдержадміністрації Донецької області, виконавчого комітету Іванівської сільської ради та Уманської держрайадміністрації Черкаській області провели незаконні дії щодо скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно записів про право власності Ощадбанку на олійноекстракційний завод в Слов'янську і майно Уманського консервного комбінату, що знаходиться в іпотеці банку.

  • «Ощадбанк невідкладно відреагував на ці дії, звернувшись із відповідними скаргами в Мін'юст», — йдеться в повідомленні.

  • Міністерство юстиції скарги банку були задоволені, прийняті державними реєстраторами рішення скасовано, їх доступ до Держреєстру анульований.

Передісторія

  • У 2011 році Ощадбанк видав компанії ТК «Урожай», що входить в Lauffer Group, кредит на 497 млн грн і $23 млн.

  • В якості забезпечення боргу Lauffer Group передала нерухомість, серед якої близько десятка об'єктів в Донецьку, зокрема, ТК«Золотий Урожай», а також Уманський консервний комбінат і Слов'янський олієжиркомбінату. Однак з лютого 2013 року обслуговування заборгованості припинилося.

  • У жовтні 2013 року Ощадбанк визнав кредит проблемним і почав розробку стратегії стягнення.

Що відомо про Lauffer Group

  • Lauffer Group працює в сегменті виготовлення борошна та хлібобулочних виробів, є великим виробником і експортером масложирової продукції.

  • До складу групи входять фабрики по виробництву майонезу, макаронних виробів, консервної і іншої продукції.

  • Lauffer Group працює в Україні 16 років і включає близько 100 підприємств у різних сегментах продовольчого виробництва. Підприємства, які входять до складу Lauffer Group, розташовані в Центральній, Південній та Східній Україні.

  • Основний бенефіціар групи компаній — Олександр Лещинський.

Коментарі - 4

+
+30
bonv
bonv
11 лютого 2020, 16:38
#
А Гончарук казав що рейдерство подолане...
+
+15
bonv
bonv
11 лютого 2020, 16:39
#
Чи будуть покарані державні реєстратори?
+
0
Rommas
Rommas
11 лютого 2020, 18:02
#
Та що їх карати? Вони ж тільки інструмент. Хіба одного когось для прикладу.
+
+15
bonv
bonv
11 лютого 2020, 19:57
#
За незаконні дії/рейдерство - потрібно карати.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися