Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 січня 2020, 12:17

У Раді запропонували встановити ліміт розміру зарплат в держсекторі

Депутати зареєстрували законопроект №2798, який пропонує обмежити максимальний розмір зарплат керівників і працівників держсектору до 10 десяти мінімальних зарплат. Про це пише РБК-Україна.

Депутати зареєстрували законопроект №2798, який пропонує обмежити максимальний розмір зарплат керівників і працівників держсектору до 10 десяти мінімальних зарплат.
Фото: pershij.com.ua

Що пропонують

Автори документа пропонують встановити межу зарплат держслужбовців у розмірі десяти мінімальних зарплат, тобто — 47 230 грн.

У пояснювальній записці до законопроекту депутати зазначають, що останнім часом в країні з оплатою праці, преміями та грошовими винагородами склалася абсурдна ситуація. Іноді співвідношення між максимальною і мінімальною зарплатою в одній установі, організації або на підприємстві перевищує 1 до 400.

Читайте також: Нові зарплати для чиновників: Кабмін встановив сітку зарплат

На думку депутатів, прийняття цього закону допоможе зменшити несправедливий розрив між доходами чиновників та керівників держпідприємств і простими працівниками, а також зменшить витрати бюджету.

Читайте також: Зарплати держслужбовцям планують збільшити на 30%

Раніше повідомлялося

  • На програму комплексної реформи державного управління в бюджеті на 2020 рік передбачені 1,06 млрд грн, з них 818 млн грн — на зарплати держслужбовців.
  • Уряд оприлюднив інформацію про доходи українських міністрів. Найбільша середня зарплата — у Авакова, найнижча — у Дубілета.
  • За даними Держстату, середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ та організацій України у грудні 2019 року становила 12 264 грн, що на 16% більше порівняно груднем 2018 року.
  • Минулого тижня прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив Мінекономіки сформулювати пропозиції щодо перегляду політики оплати праці топ-менеджерів та наглядових рад. І зазначив, що оплата праці повинна бути конкурентною, але разом з тим — справедливою.

Коментарі - 6

+
+73
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
30 січня 2020, 12:34
#
Включно з преміями та доплатами. Бо зараз сядуть на мінімалку а премій 200 тис в квартал...
+
0
Sozdatel
Sozdatel
30 січня 2020, 12:43
#
«В Раде предложили установить «потолок» для зарплат в госсекторе» — все на премии и «благодарочки»… Госслужба переходит на новый уровень)
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
30 січня 2020, 12:49
#
Давос, коронавирус, доллар растет: что будет дальше?

https://www.youtube.com/watch?v=wR0kOHbfhBU

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
30 січня 2020, 14:03
#
Правильный закон.
+
0
seaman
seaman
30 січня 2020, 16:06
#
Пока установили только дно - главный специалист НКАУ оклад 8000грн и задекларируй все свое имущество. Украина же космическая держава, но только для больших руководителей и их родственников
+
+30
Cyanide Poison
Cyanide Poison
30 січня 2020, 16:20
#
Бред. Адекватные специалисты и менеджеры из частного сектора на такие деньги не кинутся бежать в гос сектор. 
Зарплата в гос секторе должна быть прозрачной и рыночной - с фиксированным окладом и KPI. Премии - это абсолютно непрозрачная вещь в гос секторе, которая зависит не от качества выполненной работы, а от скорее благосклонности руководителя и лояльности работника.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися