Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2020, 17:50

10 найбільших туроператорів маніпулюють із цінами. АМКУ відкрив справу

Київське територіальне відділення Антимонопольного комітету проаналізувало сайти 10 найбільших українських туроператорів. З'ясувалося, що всі вони використовують власний валютний курс і лише деякі вказують вартість послуг у гривнях. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Київське територіальне відділення Антимонопольного комітету проаналізувало сайти 10 найбільших українських туроператорів.
Фото: vipidei.com

Які оператори порушують вимоги

АМКУ встановив порушення у таких туроператорів: Пегас Туристик, Тез Тур, Джоін Ап!, Корал Тревел, Тревел Профешнл Груп (TPG), Анекс Тур, ТТВК (TUI), Музенідіс тревел, Компас України, Альф.

На думку АМКУ, такий спосіб подання інформації вводить користувачів в оману і може впливати на їхні наміри придбати послуги.

Читайте також: МЕРТ оприлюднило актуальний реєстр туроператорів

АМКУ відкрив справу

Повідомляється, що 28 січня 2020 року адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення АМКУ почала розгляд відповідної справи.

Читайте також: АМКУ оштрафував JoinUP за обман і нечесну конкуренцію

Поради тим, хто шукає тур

  • Звертайтеся лише до надійних туроператорів, які виконують ліцензійні умови — це єдина гарантія, що відпустка не почнеться після «відпочинку» в аеропорту.
  • Купуючи тур через агента, переконайтеся в його офіційній співпраці з туроператором, від імені якого продаються послуги.
  • У разі невиконання операторами ліцензійних умов інформуйте Мінекономрозвитку.

Раніше повідомлялося

  • У червні 2019 року трьом туристичним компаніям в Україні анулювали ліцензії через те, що вони ігнорували нові вимоги Мінекономрозвитку. Ідеться про мережі агенцій «Гарячі тури», а також фірми Лакі-Тур і Діоніс-Прага-Україна.

Кращі кредитні карти для мандрівників

Коментарі - 5

+
+113
kingcity
kingcity
28 січня 2020, 18:07
#
«Выяснилось, что все они используют собственный валютный курс...» - це щойно вияснилось, ха-ха, це вже роками триває, вони називають вартість туру у валюті, потім розрахунок проводиться у гривні «по комерційному курсу туроператора» і реально вартість туру виходить відчутно вищою. Для прикладу, цього року я попередньо цікавився туром в Іспанію, мені назвали вартість у євро, я відразу запитав по якому курсу на той день проводився розрахунок. Він виявився приблизно на 1,20 грн. вищим, ніж курс продажу євро у банках.
+
0
kingcity
kingcity
28 січня 2020, 18:22
#
Хочу додати, що у кількох турагенствах я пробував задати питання про методику формування цього «комерційного курсу» і про його складові - наприклад, який курс береться за основу, які комісії та витрати до нього додаються і т.д. Як і очікувалось, ні разу ніякої хоча б більш-менщ якоїсь «членораздельной» відповіді не отримав. Лише «м-м-м, нуууу.... ».
+
0
barbav
barbav
29 січня 2020, 8:56
#
Турагент это посредник между физлицом и туроператором. Откуда ему знать как туроператор формирует курс.
+
0
kingcity
kingcity
29 січня 2020, 9:08
#
Могли би і поцікавитись, щоб мати можливість пояснити клієнту, думаю не одному мені це цікаво. Але і від туроператора цієї інформації не добитися - пробував у JoinUp.
+
0
Sawko
Sawko
29 січня 2020, 7:39
#
+3 процента как правило, и что ну изучили
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися