Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 січня 2020, 12:06

Франція відклала введення податку для Google, Amazon і Facebook

Франція погодилася відкласти введення податку до кінця 2020 року, в той час як США відкладають введення мит. Про це пише itc.ua з посиланням на The Verge.

Франція погодилася відкласти введення податку до кінця 2020 року, в той час як США відкладають введення мит.
Фото: 24tv.ua

Причина скасування податку

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у твітері, що у нього була «відмінна дискусія» про податки з президентом США Дональдом Трампом.

«Ми будемо працювати разом над хорошою угодою, щоб уникнути підвищення мит», — написав Макрон.

Переговори будуть продовжені, оскільки дві країни мають намір обговорити більш широку міжнародну угоду про податки протягом 2020 року.

Передісторія

  • Франція прийняла закон, який вимагав від великих компаній, що надають цифрові сервіси, сплачувати податок у розмірі 3% від суми річного доходу, одержуваного від надання послуг французьким користувачам.

  • У США розкритикували цей документ, заявивши, що податок був прямо націлений на великі американські технологічні компанії, такі як Google, Facebook і Amazon.

  • У відповідь США пригрозили ввести величезні мита на французькі товари.

Хто раніше ввів податок для ІТ-гігантів

Позиція Єврокомісії

Раніше Єврокомісія заявляла, що традиційний бізнес платить близько 23% з прибутку в ЄС, але інтернет-компанії платять податки в країні, де інкорпоровані, а в країнах присутності обходяться 8-9%. 

Позиція уряду США

Уряд США критикував такий хід і повідомив, що проведе розслідування про те, чи не дискримінує це рішення американські компанії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися