Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2019, 8:30

Італія запровадить новий податок для Facebook, Google та Amazon

Ухвалений проект бюджету Італії на 2020 рік передбачає новий податок для цифрових компанії, у тому числі американських технологічних гігантів, що може призвести до жорсткої відповіді Вашингтона. Про це пише ЕП з посиланням на Reuters.

Ухвалений проект бюджету Італії на 2020 рік передбачає новий податок для цифрових компанії, у тому числі американських технологічних гігантів, що може призвести до жорсткої відповіді Вашингтона.
Фото: mind.ua

Деталі введення

  • З наступного року такі компанії як Facebook, Google та Amazon повинні будуть сплачувати 3-відсотковий збір за інтернет-транзакції.

Що це дасть

  • Новий збір дозволить поповнити італійський бюджет на близько 600 мільйонів євро на рік.

  • Рим намагається знайти альтернативні доходи, щоб уникнути запланованого збільшення податку з продажу.

Італія та інші члени Європейського союзу давно скаржаться на те, що веб-гіганти збирають величезний прибуток у європейських країнах, але сплачують лише кілька мільйонів євро податків щороку.

Але поки що на рівні ЄС немає спільної домовленості про те, як оподатковувати фірми.

Що відомо

  • 26 липня 2019 року Президент Франції Емманюель Макрон підписав закон, який запроваджує в країні податок у 3% для цифрових гігантів, як Facebook і Amazon.
  • Франція стала першою країною світу, де введено такий податок, хоча подібні заходи розглядають уряди Австрії, Італії, Британії, Польщі та інших країн.

  • Уряд США критикував такий хід і повідомив, що проведе розслідування про те, чи не дискримінує чи це рішення американські компанії.

Коментарі - 7

+
0
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
17 жовтня 2019, 10:04
#
Эх... «Новый сбор позволит пополнить украинский бюджет на 10-15млрд в год» Интересно сколько вообще эти компании зарабатывают в Украине и сколько платят налогов?
+
+15
24437522
24437522
17 жовтня 2019, 10:14
#
Очень интересно читать про новый налог для веб-гигантов размере 3%. Налоги, акцизы, таможенные сборы и тд. всегда платит конечный потребитель. В итоге французы будут платить теперь в лучшем случае на 3% больше за услуги Facebook и Amazon. Россия несколько лет назад тоже ввела так называемый налог на Google, в результате все услуги которые проходят через данную компанию стали дороже пользователям на где-то на 25-30%
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 жовтня 2019, 12:08
#
Краще платити завуальовані податки в продукції, тоді у мене є вибір, користуватися ними чи ні.
+
0
lika197
lika197
17 жовтня 2019, 23:06
#
Значит недостаточние налоги
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 жовтня 2019, 11:16
#
Пора всем такое вводить и собирать деньги. Это правильно, что компании, которые ведут бизнес должны платить налоги.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 жовтня 2019, 12:17
#
Німці зробили дещо по іншому, у них великі компанії платять мізер з прибутку, а от працівникам натомість платять гарно, а вони в свою чергу і наповнюють бюджет. І всі в виграші… бюджет має гроші, працівники високу зарплату, а бізнес низькі податки. І жоден гігант не тікає в Китай. У них в Китаї є заводи, але вони виробляють здебільшого для азійського ринку. А експортери ще краще придумали, вони своїм закордонним дочкам продають по таким внутрішнім цінам, щоб ті могли зробити мінімальну націнку для того, щоб вистачило на операційну діяльність, а прибутку ноль і податків ноль по високим ставкам, а от дома у них високий прибуток, а податки низькі, бо по факту вони ж їх заробили не в Німеччині, чому ж мають багато платити. І тут виграє ще й четверта сторона — інвестор, який з радістю бере їх акції. А ми своїх експортерів курсом по ниркам, ж.д. тарифами по печінці, податками по голові… а вони ж не завжди є виробниками, а часто перекупи і свої болі перекладають на виробника, а той також не дурень і на працівниках виміщається, а працівники соплі розпустили, економіка росте бо курс падає…… життя не вчить нічому.
+
+11
lika197
lika197
17 жовтня 2019, 12:12
#
Соцсети и веб-гиганты - агенты обратной эволюции.
Полезные для нескольких международных дядей
Плохо для топ 1%-5% населения, потому что, популярность ведёт к психическому заболеванию
Фаст-фуд для всех остальных
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися