Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 січня 2020, 16:46

MNP: Стало відомо, скільки українців вже перенесли свої мобільні номери

Більше 41 тис. українців скористалися послугою щодо зміни оператора зі збереженням мобільного номера. Про це повідомляє Український державний центр радіочастот.

Більше 41 тис. українців скористалися послугою щодо зміни оператора зі збереженням мобільного номера.
Фото: thepage.ua

«Станом на 17 січня 2020 року перенесено 41 449 мобільних номерів між операторами зв’язку», – повідомили в УДЦР.

Читайте також: «Підводні камені» MNP

Раніше повідомлялося

Станом на 29 жовтня 2019 року найбільша кількість перенесених номерів від оператора була зафіксована у Vodafone Україна — 11 865. ​

Що потрібно врахувати при MNP

  • MNP проводиться безкоштовно. Але в залежності від рівня пакету і оператора, при переході з припейду на припейд вас можуть попросити купити стартовий пакет. Його ціна може коливатися в досить широкому діапазоні: від 30 грн (Київстар), до 150 грн (lifecell)
  • Якщо ви йдете з контракту або припейду, якими користувалися активно чи довго, старий оператор дзвонить і пропонує варіанти, щоб вас утримати. Це може бути знижка або пільговий тариф.
  • Для MNP потрібно попередньо зареєструвати номер. Для цього необхідно прийти з паспортом, водійським посвідченням або іншим посвідченням особи (попередньо уточнивши у оператора, що воно підходить) у фірмовий магазин старого оператора. Провести MNP потрібно протягом 30 днів з моменту реєстрації. Якщо запізнитеся — доведеться проходити цю процедуру повторно.
  • При переході з контракту, чергу на перенесення номера може скласти близько тижня.
  • Коли залишаєте заявку на сайті оператора на MNP, пишіть свої анкетні дані, в т. ч. ПІБ точно, як в посвідченні особи. Будь-яка помилка або зміна написання призведуть до того, що заявку не візьмуть.
  • При написанні заяви на MNP на сайті оператора, зверніть увагу на дату, на яку призначена процедура, і збережіть номер заявки. Це потрібно для того, щоб перевірити статус заяви, так як оператор не завжди повідомляє про нього в смс.
  • Приходити до магазину оператора для отримання нової сім-карти варто тільки після отримання повідомлення про те, що MNP дозволено. Про це повідомляють оператори в смс.
  • Якщо на вашому мобільному рахунку є гроші, попередньо треба їх витратити або зняти — так як гроші на нового оператора не переносяться.
  • Якщо ви обрали перехід до оператора Інтертелеком, пам'ятайте, що для цієї компанії потрібен лише телефон CDMA. Якщо ваш телефон не підтримує цей формат зв'язку, доведеться докупити нову «трубу».

Нагадаємо, у травні 2019 року відбулася довгоочікувана подія — українцям дозволили змінювати мобільних операторів, зберігаючи при цьому свій старий номер.

Коментарі - 1

+
+45
bonv
bonv
17 січня 2020, 17:14
#
Як користувався двома номерами - так і продовжую. Сила привички напевне:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися