Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 січня 2020, 15:33

Рада відхилила законопроект про створення Бюро фінрозслідувань

Верховна Рада відхилила законопроект про створення Бюро фінансових розслідувань, відповідальне за розслідування фінансових злочинів проти держави при Міністерстві фінансів. Про це повідомляє Уніан.

Верховна Рада відхилила законопроект про створення Бюро фінансових розслідувань, відповідальне за розслідування фінансових злочинів проти держави при Міністерстві фінансів.
Фото: stockworld.com.ua

Що відомо

За рішення відхилити законопроект проголосували 253 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Законопроект було розроблено з метою поділу сервісної та правоохоронної функцій податкової служби, ліквідації податкової міліції, оптимізації структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері фінансів.

Орган має замінити нинішню податкову міліцію та консолідвати всі повноваження щодо боротьби з фінансовими злочинами в одному відомстві.

Читайте також: Бюро фінрозслідувань об'єднає функції трьох силових структур — Гетманцев

Зконопроект не передбачав ліквідацію будь-яких підрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ, але до Бюро фінансових розслідувань мали перейти повноваження з розслідування економічних злочинів.

Читайте також: Бізнес розкритикував законопроект про Бюро фінрозслідувань

Раніше повідомлялося

  • 2 жовтня 2019 року Рада ухвалила в першому читанні проект закону про Бюро фінансових розслідувань.
  • 13 січня фінансовий комітет ВР рекомендував не приймати закон про Бюро фінансових розслідувань. Цю інформацію підтвердив голова комітету Данило Гетманцев.
  • Повідомлялося, що причина такого рішення парламентського комітету пов'язана з президентом. Він вважає, що Бюро фінансових розслідувань має бути підконтрольним Офісу президента, а не Мінфіну, як раніше було прописано в законопроекті. Як повідомляли ЗМІ, Зеленський має намір подати власний законопроект.
  • Державне бюро фінансових розслідувань, про створення якого говорять вже не перший рік, покликане допомогти захистити права бізнесу в Україні. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися