Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2019, 9:47

Бізнес розкритикував законопроект про Бюро фінрозслідувань

У Європейській бізнес асоціації вважають, що законопроект №1208-2 про створення Бюро фінансових розслідувань потребує доопрацювання до другого читання. Про це зазначається на сайті ЄБА.

У Європейській бізнес асоціації вважають, що законопроект №1208-2 про створення Бюро фінансових розслідувань потребує доопрацювання до другого читання.
Фото: news.dtkt.ua

Що недопрацювали

  • В асоціації побоюються переходу колишніх співробітників податкової міліції в Бюро на загальних підставах чи за результатами формального конкурсу.

«Оскільки умови конкурсу на посадув бюро не визначені в законопроекті, є побоювання щодо фактичного переходу колишніх співробітників податкової міліції та інших службовців фіскальних органів на службу в Бюро фінансових розслідувань на загальних підставах за нормами законодавства про державну службу або за результатами формального конкурсу», — сказано в релізі.

  • Крім цього, законопроект не дає розуміння про структуру нового органу, чисельність його працівників, а також розмір оплати праці.

«Все це на даний момент не дає точного розуміння, якої кваліфікації будуть співробітники цієї служби», — підкреслюють експерти.

  • Бізнес-асоціація також відзначає ризики, пов'язані з тим, що глава БФР буде призначатися міністром фінансів без відкритого конкурсу.

«Є ймовірність того, що керівник буде призначатися без публічного професійного відбору. До того ж уряд буде мати право звільнити керівника бюро з подачі міністра фінансів, вичерпний перелік підстав для такої подачі законопроектом не визначено… бізнес не раз наполягав саме на створенні незалежного аналітичного органу», — акцентують у ЄБА.

Що відомо

  • 2 жовтня Радапідтримала створення Бюро фінансових розслідувань.

  • 26 вересня Кабмін тимчасово продовжив повноваження податкової міліції ДФС.

  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в рамках підготовки до створення БФР ліквідував департамент захисту економіки Нацполіції. За словами Авакова, кращі кадри з цього підрозділу перейдуть в майбутнє бюро.

Коментарі - 6

+
+52
bonv
bonv
8 жовтня 2019, 9:49
#
Нелегальные мигранты нелегально били нелегальных бандитов, защищая свою нелегальную деятельность, нелегальные бандиты же стреляли в нелегальных мигрантов из нелегального оружия, пытаясь эту нелегальную деятельность нелегально забрать.
Задача: помогите зе-власти  придумать новый законопроект, который чего-нибудь запретит....
+
0
QGS
QGS
8 жовтня 2019, 11:19
#
Делят портфели досих пор;)
+
0
yarg
yarg
8 жовтня 2019, 13:14
#
ЕБА все еще не поняли куда попали ? какие конкурсы, когда у бухгалтерши из «квартала-95» сын - и до сих пор не министр и не депутат?????
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
14 січня 2020, 21:35
#
«Бизнес-ассоциация также отмечает риски, связанные с тем,
что глава БФР будет назначаться министром финансов
без открытого конкурса.»

Нашли о чём волноваться…
В новом (президентском) законопроекте — глава БФР будет назначаться исключительно президентом.

Вот так постепенно, шаг за шагом, Украина из парламентско-президентской республики скатывается
к президентской форме правления, что противоречит Конституции и не приемлемо для граждан страны…
+
0
Григорий П
Григорий П
16 січня 2020, 11:55
#
«Министр внутренних дел Арсен Аваков в рамках подготовки к созданию БФР ликвидировал департамент защиты экономики Нацполиции. По словам Авакова, лучшие кадры из этого подразделения перейдут в будущее бюро.» - это уже настораживает. Когда Аваков туда вмешивается...да еще лучших специалистов, вероятно для внедрения старых схем
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 січня 2020, 12:34
#
Лучшие кадры были сразу же уволены в связи с изменением штатного расписания.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися