Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 січня 2020, 12:03

Прем'єр-міністр назвав пріоритети для фінансового сектору (відео)

У Кабміна є два пріоритети для фінансового сектора - дати економіці дешеві ресурси і зробити доступними фінансові послуги. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, виступаючи на презентації Стратегії розвитку фінансового сектору на період до 2025 року, організованій Національним банком.

У Кабміна є два пріоритети для фінансового сектора - дати економіці дешеві ресурси і зробити доступними фінансові послуги.
Фото: rbc.ua

«Звичайно, у нас є пріоритети. Якщо ми говоримо про фінансовий сектор, те що найближче до нас об'єднує з Нацбанком, то у нас пріоритети два. Перший - нам потрібно максимально швидко дати економіці дешеві ресурси. Ця історія складається з двох частин: ми повинні, як країна, мати дешеві ресурси і зменшити ризики для фінансових установ», - зазначив він.

За його словами, з 1 лютого Кабмін, як і обіцяв, запустить анонсовану президентом програму дешевих кредитів.

Читайте також: Дешеві кредити для бізнесу: Гончарук анонсував старт і назвав умови

«Це кредити для малого підприємництва, для людей, які хочуть розпочати свою справу», - сказав він.

Гончарук додав, що Кабмін також очікує, що в поточному році будуть знижені ставки по іпотечних кредитах.

«Я не буду називати цифри, але ми очікуємо, що іпотека 11-12%, як ми говорили в минулому році, це наша мета. Складна, але ми будемо до неї йти», - додав прем'єр.

Читайте також: $75 тисяч на руки. Кабмін приймає заявки на фінансування стартапів

Другим, за словами Гончарука, не менш важливим пріоритетом для Кабміну є - доступність фінансових послуг.

« У нас дуже велика частина населення виключена з банківської системи. Вони не розуміють і не вміють користуватися фінансовими послугами. Наше завдання - підключити максимальну кількість людей до цього ринку», - підсумував Гончарук.

Що відомо про умови кредитування

  • Передбачається видача кредитів у розмірі до 1,5 млн грн строком на п'ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочих місця.
  • Під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка буде знижена на 0,5%.

  • Під 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 млн грн.

  • Кредити можна брати в будь-якій сфері діяльності - на енергетику, освіту, охорону здоров'я, транспорт, виробництво, спорт, розваги і будь-які інші послуги.

  • Сам учасник повинен інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

Раніше повідомлялося

  • Президент Володимир Зеленський анонсував державну програму кредитування бізнесу «Повертайся і залишайся». Мета програми - повернути додому українських заробітчат і надати доступні кредити на власну справу.

  • За даними на 30 липня 2019 року, середньозважена ставка за короткостроковими гривневими кредитами для бізнесу становила 17,9%, за довгостроковими позиками — 20,4%. За позиками для населення - 37,9% і 30,6% відповідно.

Коментарі - 9

+
0
bonv
bonv
16 січня 2020, 12:12
#
Я не буду називати цифри, але ми очікуємо, що іпотека 11-12%, як ми говорили в минулому році, це наша мета. Складна, але ми будемо до неї йти», - додав прем'єр. І коли плануєте прийти? Чи зарплати такі що розтягнете на 5 років? Обіцянки....
+
0
bonv
bonv
16 січня 2020, 12:14
#
Президент також анонсував співпрацю з МВФ і щось глухо як в танку з закритим люком...
+
+33
bonv
bonv
16 січня 2020, 12:17
#
Профан назвав пріоритети - затриматись якомога довше біля корита влади.
+
+15
AlexZag
AlexZag
16 січня 2020, 12:17
#
« У нас очень большая часть населения выключена из банковской системы. Они не понимают и не умеют пользоваться финансовыми услугами.  Наше задание - подключить максимальное количество людей к этому рынку», - подытожил Гончарук.

Видимо, маловато лохов пока. Надо всех загнать, чтобы потом нагреть побольше. Либо на депозитах, либо на валюте.
+
0
bonv
bonv
16 січня 2020, 12:20
#
Так і роблять. Виманюють по дешевше валюту, щоб народ увірував в міцну гривню і клав її на депозит.. Подвійне шахрайство.
+
+35
user793472975
user793472975
16 січня 2020, 12:22
#
«ухойдакали»
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
16 січня 2020, 13:16
#
Определитесь уже где премьер говорил  по сути  ,  в беседе со товарище , где описывал пустоту в голове Зе или  сейчас , где рассказывает про приоритеты ?
+
+30
Васян Васькин
Васян Васькин
16 січня 2020, 13:23
#
Про оливье , ничего не сказал ?
+
0
bonv
bonv
16 січня 2020, 13:24
#
Ми вас зробили разом… Винасзробилиразом.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися