Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 січня 2020, 15:23

Доходи міністрів щомісяця будуть оприлюднювати на сайті Кабміну

Кабінет міністрів щомісяця публікуватиме інформацію про всі доходи міністрів на своєму сайті. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду. Про це повідомив під час прес-брифінгу міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Кабінет міністрів щомісяця публікуватиме інформацію про всі доходи міністрів на своєму сайті.
Фото: ukrinform.ua

Для чого публікуватимуть інформацію

«На сайті Кабінету міністрів буде щомісяця публікуватись той дохід, який отримують міністри, їхні заступники, для того, щоб не було цієї гри, коли ЗМІ запитали, ми відповіли і вирує постійно дискусія», — повідомив Дубілет.

Він зазначив, що з'являться також показники ефективності роботи міністрів. Саме від виконання цих показників і залежатиме рівень доходів.

Читайте також: Гончарук підтримує підвищення зарплат міністрам

Середні зарплати міністрів

За словами Дубілета, середня зарплата голови українського уряду за 4 відпрацьованих місяці склала 61 тисячу гривень, а зарплата міністра культури Володимира Бородянського складає 37,8 тисячі гривень, хоча у грудні він отримав 91 тисячу гривень.

Нагадаємо, що за даними Держстату, у листопаді 2019 року середня зарплата в Україні складала 10 679 гривень на місяць.

Читайте також: Нові зарплати для чиновників: Кабмін встановив сітку зарплат

Раніше повідомлялося

  • Напередодні ЗМІ поширили інформацію про зарплати міністрів, через що депутати Верховної Ради викликали міністрів для доповіді про доходи під час години запитань до уряду 17 січня.
  • Також екс-міністр соцполітики Павло Розенко оприлюднив інформацію про підвищення зарплат депутатам і міністрам з 1 січня до 100 тисяч гривень. У «Слуги народу» назвали цю заяву фейком.
  • Дмитро Дубілет заявляв, що деякі міністри просять більшу зарплату, бо не всі мають «фінансову подушку» і їм важко утримувати свої сім'ї.

Читайте також: У Нафтогазі прокоментували чутки про премії з виплаченого Газпромом боргу

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 січня 2020, 16:05
#
«Он отметил, что появятся также показатели эффективности работы министров. Именно от этих показателей и будет зависеть уровень доходов.» - это новая тема будет для СМИ и общественности. Так что просто так решить этот вопрос - не получится. У нас народ любит все косточки перемыть.
+
0
Sviatoslav Kiral
Sviatoslav Kiral
15 січня 2020, 17:24
#
От і супер
Буде можливість глянути, чи варто подумати про роботу у державних структурах

Я не знаю, хто міг подумати, що за за 18 тисяч гривень у місяць можна знайти щось краще на посаду Президента, ніж «цинічний бандера з особистим інтересом». Хочете адекватних людей - то не хайтеЗП Коболєва. Створіть преміальний фонд для Президента, Уряду, Парламенту - на 100/200 мільйонів зелених у рік. І прив'яжіть виплату цих премій до падіння імпорту, зростання експорту і при цьому низької інфляції. Ну і стартові ЗП повинні на цих посадах бути від 3 тисяч доларів. Тоді можна буде про щось говорити. Інакше всі сокрушенія - казки для бідних.

Чесні, розумні люди повинні класно заробляти - крапка. Так - висока ЗП не обов'язково свідчить про великий професіоналізм. Але зате вона свідчить про те, що на цю проботу є сенс іти чесним людям. А ось контрактне навчання і хабарі за екзамени у медичних вузах при зарплаті в медицині у 5000 гривень(яка ніколи не дасть відбити вартість навчання) свідчать про те, що наші громадяни безбожні брехуни і своїх дітей зразу готують до того щоб брати хабарі
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
15 січня 2020, 18:18
#
Первый вопрос, а что ни кто не знал, что первый о зарплатах депутатов заговорил еще в 2014 году, герой майдана Мустафа Наем??? Или большой секрет, что правительство Яценюка в том же 2014 году анонсировало пересмотр зарплат всех чиновников??? Или кто то не знал, что зарплаты топ -чиновников не зависит от желания Премьер Министра, зависит только от решение наблюдательных советов предприятий?? Так зачем подымать этот вопрос сейчас? Ответ один, стараются отвести внимание граждан! 
Ну и второй вопрос - от чего отвлекают внимание ? Вот тут вариантов просто масса...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися