Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2020, 16:40

Нефінансові компанії в Сінгапурі хочуть стати цифровими банками

Грошово-кредитне управління Сінгапуру (Monetary Authority of Singapore, MAS) отримало 21 заявку на ліцензії цифрових банків. Планує видати п'ять. Заявки подали як фінансові, так і нефінансові компанії. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Грошово-кредитне управління Сінгапуру (Monetary Authority of Singapore, MAS) отримало 21 заявку на ліцензії цифрових банків.
Фото: stockworld.com.ua

Претенденти на ліцензію

Заявку на отримання ліцензії могли подати як фінансові, так і нефінансові організації. Серед претендентів:

  • Razer — сінгапурська компанія, яка займається розробкою і виробництвом устаткування для комп'ютерних ігор;
  • Grab — сервіс замовлення таксі Grab;
  • Ant Financial — дочірня компанія китайського інтернет-гіганта Alibaba.

Читайте також: Засновник Alibaba розповів, чому традиційним банкам буде складно

MAS буде оцінювати претендентів за рівнем впровадження технологій, стійкості бізнес-моделі, а також вкладу в розвиток Сінгапуру як фінансового центру.

Чому в Азії активно розвивається віртуальний банкінг

Віртуальний банкінг активно розвивається в Азії у зв'язку з тим, що регулятори прагнуть поліпшити якість цифрових послуг і наздогнати в цій сфері західні країни. За останній рік Гонконг, Малайзія і Тайвань ввели ліцензії на надання цифрових банківських послуг.

На думку аналітика EY Джеймса Ллойда, поява нових гравців у фінансовому секторі Сінгапуру не викличе радикальних змін, а радше призведе до підвищення якості послуг.

Читайте також: Банки-невидимки — банки майбутнього

Три найбільші сінгапурські банки — DSB, UOB і OCBC — не зіткнуться з серйозними проблемами, оскільки вони добре відомі в країні і мають диверсифікований бізнес як у роздрібному, так і в корпоративному секторі, вважає фахівець з питань кредитування Moody's Євген Тарзіманов.

Однак іноземні компанії, зокрема Citigroup і HSBC, а також регіональні банки, можуть відчути на собі наслідки нововведень. Попри це, Citigroup заявила, що вітає зростання конкуренції в Сінгапурі.

Раніше повідомлялося

  • У 21 столітті відбулися кардинальні зміни в світі фінансових послуг. З'явилися необанки — онлайн-банки без відділень, блокчейн, штучний інтелект, автоматизовані фінансові процеси.За прогнозом експертів Forbes, новий 2020 рік принесе безпечний і зручний цифровий банкінг зі строгою ідентифікацією клієнтів.

Коментарі - 2

+
+15
Sozdatel
Sozdatel
10 січня 2020, 16:42
#
Одни банки кругом)
+
0
chargedmen
chargedmen
11 січня 2020, 5:39
#
Догнать и перегнать Сингапур! Английский вторым государственным!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися