Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2020, 16:49

Інвестиції у «зелену» енергетику України у 2019 році сягнули 3,7 мільярда євро

Протягом 2019 року інвестори вклали близько 3,7 мільярда євро у будівництво сонячних, вітрових та біоелектростанцій в Україні. Про це повідомляє Держенергоефективності.

Протягом 2019 року інвестори вклали близько 3,7 мільярда євро у будівництво сонячних, вітрових та біоелектростанцій в Україні.
Фото: novynarnia.com

Скільки побудували електростанцій

Протягом 2019 року в Україні збудували нових сонячних, вітроелектростанцій та інших електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах енергії, загальною потужністю 4,5 гігавати. Це майже вдвічі більше за потужність всіх «зелених» електростанцій, які працювали в Україні станом на початок 2019 року.

«Загалом, діючі потужності «чистої» енергетики дозволяють щорічно виробляти понад 8,4 мільярда кіловат-годин електроенергії (біля 5,5% від загального виробництва) та забезпечувати електричною енергією понад 3,3 мільйона домогосподарств», — сказано в повідомленні.

Читайте також: Знизилися «зелені тарифи» на електроенергію для домогосподарств

Користь «зелених» електростанцій

У Держінфаструктури підрахували, що завдяки збудованим в Україні «зеленим» електростанціям, викиди парникових газів, які спричинюють глобальне потепління, щороку зменшуватимуться на 9,2 мільйона тонн.

«Зелений» тариф в Україні

Енергія, яку виробляють в Україні «зелені» електростанції (вітрові та сонячні) продається за «зеленим» тарифом, що є одним з найвищих у Європі.

Напередодні в уряді запропонували інвесторам добровільно погодитися на зниження цього тарифу.

Читайте також: «Зелений тариф» обійдеться українцям 1,3 мільярда євро на рік

Що таке «зелені» тарифи

«Зелений тариф» — це ціна кіловат години, за яким держава зобов'язана купувати електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел.

Такі тарифи є вищими за ринкову вартість електроенергії. Це для того, аби стимулювати розвиток альтернативної енергетики в Україні. Високий розмір таких тарифів призвів до того, що сама електроенергія для споживачів також є дорожчою.

Раніше повідомлялося

  • Президент Зеленський заявляв, що в Україні необхідно розв'язувати питання «зелених» тарифів на продаж електроенергії з альтернативних джерел. З компаніями, які вже підписали контракти з державою на отримання цих тарифів, будуть спілкуватися.

Коментарі - 7

+
0
bonv
bonv
8 січня 2020, 17:06
#
А тепер інвестори призупинили інвестиції через зе-ініціативи..
+
+77
AleksandrBank
AleksandrBank
8 січня 2020, 17:53
#
За такой тариф мы платим со своих кошельков, самый высокий тариф в ЕС.

Спасибо Порошенко за Инвестиции, которые по сути платят Украинцы со своего кармана.

Ложные инвестиции!
+
+15
marcher145
marcher145
8 січня 2020, 17:58
#
В этом есть свои плюсы и минусы, зеленая энергетика слишком дорогая для Украины, тот кто создавал эту программу не позаботился об ограничивающих барьерах.
с дорогой энергией поднять промышленность невозможно, Европа у которой огромные финансовые возможности и то переходила на зеленку(и переходит сейчас) постепенно, а у нас сдуру во время кризиса создали программку, и теперь все должны субсидировать предприятия с окупаемостью 30 лет... гениально...

первое что нужно было бы сделать для Украины на следующее 10-тие, это перестать эксплуатировать ядерную энергетику, а начать ее развивать
+
+15
Lefert
Lefert
8 січня 2020, 17:11
#
«тариф что является одним из наивысших в Европе.»- здабулi!
+
0
bonv
bonv
8 січня 2020, 17:19
#
Инвестиции в женщину не отбиваются, а только радуют глаз:)))
+
+25
Andrey M
Andrey M
8 січня 2020, 17:34
#
«Энергия, которую производят в Украине «зеленые» электростанции (ветровые и солнечные) продается по «зеленому» тарифу, что является одним из наивысших в Европе.
Накануне в правительстве предложили инвесторам добровольно согласиться на снижение этого тарифа.
Читайте также: «Зеленый тариф» обойдется украинцам 1,3 миллиарда евро в год
«Зеленый тариф» — это цена киловатт-часа, по которому государство обязано покупать электроэнергию, произведенную из возобновляемых источников.« — все що потрібно знати про дружбу Ахметова (один з головних виробників зеленої енергії) та Порошенко, що призвело до прийняття весною Закону, що передбачав цю найвищу ціну в Европі для СЕС які введені в експлуатацію до кінця 2019 року. До прийняття цього закону пропорошенківською більшістю разом з оппобандою попереднім Законом було передбачено зниження вартості такої електроенергію по об»єктам, що вводилися в експлуатацію в 2019 році.
+
+10
Lefert
Lefert
8 січня 2020, 18:04
#
Всё нормально, пэрэсичный украинец заплатит. Кстати, вы совсем забыли любых друзей из Чехии и Литвы, которые со слезами радости, китайский реэкспорт с наклеечками продают в Украину по двидом сертифицированных компонентов СЭС.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися